Provençaalse kip in braadzak maken Provencaalse kip ip in braadzak. De braadzak zorgt ervoor dat de kip heerlijk sappig blijft en hij lekker gaar wordt in z’n eigen vocht. Dit keer kozen we voor een Provençaalse marinade, de kruiden geven een heerlijke Mediterrane smaak af. Ze gaan heel goed samen […]
Italiaanse recepten
Italiaanse recepten en gerechten
Pasta met prei, champignons en spekjes
Wij zijn gek op pastarecepten. Je kunt er zo veel kanten mee op, het is vaak snel klaar en smaakt eigenlijk altijd goed! Dit pastarecept is geen uitzondering op de regel. De ingrediënten die we hier hebben gebruikt zou je ook gemakkelijk kunnen vervangen door iets anders. Zo hebben wij eerder […]
Pasta met zalmsnippers en venkel
Wij zijn echt grote fans van zalm, het heerlijk zachte visje, zeker als hij nog een klein beetje rosé is aan de binnenkant, heerlijk! Voor dit gerecht gebruikten we zalmsnippers, lekker makkelijk, zeker voor in een pastasaus. Zalm gaat heel goed samen met venkel, wat een beetje zacht, maar ook […]
Pasta geroosterde tomaat en worstjes
De Italiaanse keuken staat natuurlijk bekend om zijn smaakvolle keuken met verse ingrediënten en simpele bereidingen. Deze spaghetti met geroosterde tomaat en varkensworstjes is hierop geïnspireerd en wat ons betreft zeker geslaagd! Gebruik goede kwaliteit varkensworstjes, dat proef je echt! Wat vind jij er van? Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de […]
Tagliatelle met ricotta, crème fraîche en basilicum
Lekker koken hoeft echt niet moeilijk te zijn en dat willen we graag bewijzen met dit heerlijke gerecht. We maakten tagliatelle met ricotta, crème fraîche en basilicum als saus. Voor de saus hoef je alleen wat ingrediënten te mengen en eventueel op te warmen. Super snel & gemakkelijk! Kook de […]
Spaghettipompoen met pittige chorizosaus
Een steeds belangrijker onderdeel van het dieet van veel mensen is het schrappen van gluten, of het minderen in koolhydraten. Beiden zijn aanwezig in spaghetti. Om toch een lekkere spaghetti te kunnen eten zijn er veel alternatieve recepten. Zo zijn er glutenvrije pasta’s, begint zeewier steeds meer aan populariteit te […]
Spaghetti meatballs
Een echte Italiaanse klassieker, spaghetti meatballs! Het is, zoals veel Italiaanse recepten, simpel om te maken en super smaakvol. Wij hebben de meatballs in een tajine gebakken, maar een pan met dikke bodem kan natuurlijk ook. Voor dit recept hebben we gekozen voor de combinatie van varkensworstjes en mager rundergehakt. […]
Macaroni met hamblokjes in tomatensaus
Macaroni met hamblokjes in tomatensaus is een ideaal recept voor als je even geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel iets lekkers op tafel wilt zetten. De ingrediënten kun je redelijk makkelijk vervangen door andere, zodat het recept makkelijk te gebruiken is als je de koelkast wilt legen. […]
Fusilli met champignons en rauwe ham
Wanneer je op vakantie bent is een goede tip altijd om even een boekenzaak binnen te lopen en te kijken naar de kookboeken. Natuurlijk zijn er ook in Nederland veel kookboeken te koop (waaronder veel geïnspireerd op andere landen), maar toch zal je zien dat als je in het land zelf […]
Kabeljauw met een krokant laagje
Kabeljauw met een krokant laagje – recept Om de zoveel tijd vind ik het heerlijk om eens een visje te eten. Over het algemeen is vis duurder dan vlees, vandaar ook dat de meeste mensen vaker vlees dan vis eten. Juist daarom is het heerlijk jezelf toch af en toe […]
Macaroni met gegrilde groenten
Wij zijn op vakantie. Dat betekent een heleboel leuke dingen doen, relaxen en het liefst laat en lang eten. Doordat we vandaag veel hebben gelopen en gefietst hebben we een lekkere trek gekregen. En wat maak je dan? Inderdaad, lekkere pasta. Vandaag hebben we de BBQ aangeslingerd, onze groenten gegrild […]
Spaghetti met slowroasted kip en zwarte olijven
Deze spaghetti met slowroasted kip is een smaaksensatie! Een heerlijke combinatie van sappige kip, lekkere zoete tomatensaus en heerlijke zwarte olijven. Een genot die van iedereen die van spaghetti bolognese houdt, maar dan net iets anders. Voor dit gerecht heb ik de tajine gebruikt, maar een pan met dikke bodem […]
Tagliatelle carbonara
Pasta wordt vaak gegeten met een saus op basis van tomaten, heerlijk natuurlijk, maar soms heb je zin in wat anders. Daarom maakte ik dit keer tagliatelle carbonara, een heerlijke pasta met roomsaus en spekjes. Deze originele pastasaus is machtiger dan andere pastasauzen, waardoor je een kleinere hoeveelheden ingrediënten nodig hebt. […]
Lasagne met tomatensaus en mozzarella
Lasagne, een heerlijk Italiaans recept wat bij iedereen wel bekend is, maar hoe vaak eten we het niet met saus uit een pakje of gewoon kant en klare lasagne uit de oven? Het is veel leuker het zelf te maken én het geeft veel meer voldoening. Lees hier hoe je […]