Home » Recepten » Hoofdgerecht » Tagliatelle carbonara
tagliatelle carbonara

Tagliatelle carbonara

Pasta wordt vaak gegeten met een saus op basis van tomaten, heerlijk natuurlijk, maar soms heb je zin in wat anders. Daarom maakte ik dit keer tagliatelle carbonara, een heerlijke pasta met roomsaus en spekjes. Deze originele pastasaus is machtiger dan andere pastasauzen, waardoor je een kleinere hoeveelheden ingrediënten nodig hebt.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 300 gram tagliatelle
  • 250 spekjes
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 400 gram verse spinazie
  • 200 gram champignons
  • 160 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 tl nootmuskaat
  • handje krulpeterselie

Begin met het koken van de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat even staan als het gaar is. Rooster de pijnboompitjes kort in en klein steelpannetje (ongeveer 1 minuut) en laat deze wat afkoelen. Snipper alvast de ui en de knoflook en snijdt de champignons in plakjes. Bak vervolgens in een koekenpan de spekjes in hun eigen vet bruin samen met de fijngesneden knoflook voeg na een paar minuten bakken de champignons toe. Bak deze een paar minuten mee, totdat ze gaar zijn. Zet het vuur daarna af, of zet de koekenpan even apart.

Was de spinazie goed schoon en laat deze goed uitlekken. Pak vervolgens een andere koekenpan en fruit hierin de ui, totdat deze glazig is. Voeg daarna beetje bij beetje de spinazie eraan toe en roer steeds tot het wat geslonken is, het zal niet in één keer in de pan passen. Begin ondertussen met het maken van de carbonara saus, pak hiervoor een kom, splits de twee eieren (je hebt alleen het eigeel nodig), doe dit in de kom en meng dit met de crème fraîche, nootmuskaat, Parmezaanse kaas (deze moet je eerst raspen) en wat zout en peper naar smaak. Roer dit goed door totdat alles goed gemengd is.

Nu is het tijd om alle delen bij elkaar te voegen. Pak een grote pan, doe hier een klein scheutje olie in. Voeg vervolgens de afgegoten tagliatelle eraan toe samen met de spekjes en de champignons en de carbonarasaus. Roer dit even goed door zodat de saus goed over de pasta verdeeld is en voeg vervolgens de ui met de spinazie eraan toe, roer dit nog een keer goed door en dan is je gerecht klaar om te serveren.

Gebruik bij het serveren de geroosterde pijnboompitjes en kleine stukjes krulpeterselie als garnering om het gerecht helemaal af te maken. Eet smakelijk!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*