Home » Recepten » Hoofdgerecht » Groentetajine met rozijnen en walnotencouscous
eindresultaat

Groentetajine met rozijnen en walnotencouscous

Op deze heerlijke zomerse dag hadden we geen zin om lang in de keuken te staan. We kozen daarom voor een heerlijke groentetajine met couscous. Deze zoete groentetajine is zo makkelijk om te maken dat je nauwelijks het idee hebt dat je kookt.

Heb je nog geen tajine? Bekijk onze gids voor de beste tajine.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 50 gr rozijnen
  • 50 gr walnoten, fijngesneden
  • 1 winterpeen, in blokjes
  • 0,5 aubergine, in blokjes
  • 2 paprika's, in blokjes
  • 2 uien, grof gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 150 gr linzen
  • 1 bosje korianderblad, fijngehakt
  • 250 ml gezeefde tomaat
  • 2 el abrikozenjam
  • 1 tl versgemalen komijnzaad
  • 1 tl versgemalen korianderzaad
  • 0,5 tl gemalen kaneel
  • 1,5 tl sambal
  • 275 gr couscous

Bereiden

Zet een tajine op het vuur en laat deze warm worden (je kunt in plaats van een tajine ook een grote braadpan gebruiken). Voor de couscous, meng in een kom de rozijnen, walnoten en couscous. Giet hierover heet water totdat je een vingertop aan heet water boven het couscousmengsel hebt. Dek de kom af met een bord. De couscous zal het hete water opnemen en is na ongeveer 10 minuten klaar om gegeten te worden.

Als de tajine heet is voeg je de komijn- en korianderzaad (deze kun je het gemakkelijkst vermalen in een vijzel en de rest erbij voegen), kaneel, sambal en ui toe en laat dit 3 minuten bakken, zodat de ui goed gemengd is met de kruiden. Voeg hierna de paprika, aubergine, knoflook en winterpeen toe en bak dit 2 minuten aan. Voeg vervolgens de gezeefde tomaat en de abrikozenjam toe en laat het geheel 10 minuten afgedekt staan. Doe de linzen en het korianderblad erbij en roer om. Laat dit nog 1 minuut staan. De saus is nu klaar om opgedient te worden.

Haal het bord van de couscous en haal de couscous los met een vork. Serveer de het gerecht recht uit de tajine, of schep royaal op het bord. Eet smakelijk!

Comments are closed.