Home » Recepten » Aziatische recepten » Gemarineerde biefstuk met kokosrijst
gemarineerde biefstuk met kokosrijst 2

Gemarineerde biefstuk met kokosrijst

Nu ik een zelfgemaakte rode curry had gemaakt, is het natuurlijk wel belangrijk om daar ook lekkere gerechten mee te maken. Bij dit gerecht heb ik de biefstuk ‘s ochtends in de marinade gelegd en ‘s avonds gegeten. Als tegenhanger van de pittige biefstuk kook ik kokosrijst; een frisse variant van rijst. Dit gerecht wordt compleet gemaakt door een overheerlijke Chinese kool.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 biefstukken à 100 gr
  • 2 el rode currypasta
  • 1 Chinese kool
  • 1 paprika
  • 50 ml sojasaus
  • 4 cm verse gember
  • 4 middelgrote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 gr rijst

Bereiden

Zoals gezegd heb ik de biefstuk ongeveer 10 uur gemarineerd. In principe zou 2 à 3 uur ook voldoende moeten zijn. Wrijf hiervoor de currypasta op de biefstuk en leg afgedekt in de koelkast. Haal de biefstuk een half uur voor het koken uit de koelkast. Zo kan de biefstuk op kamertemperatuur komen en zal hij van binnen minder snel koud zijn.

Begin met het koken van de kokosrijst. Doe hiervoor 350 ml kokosroom in een pan, gevolgd door de rijst en 175 ml water. Laat dit opstaan totdat de vocht is verdampt. Snij ondertussen de paprika en Chinese kool in hapklare stukken. Rasp de gember en snij de ui in halve ringen. De knoflook mag zo fijn mogelijk.

Zet een koekenpan op het vuur en laat met een klontje boter warm worden. Bak de biefstuk zoals je deze graag eet. Laat vervolgens in aluminiumfolie rusten.

Laat een wokpan goed warm worden en giet er olie in. Als de olie warm is kun je de ui en knoflook aanfruiten. Na ongeveer 2 minuten kun je de gember, paprika en Chinese kool bij de ui en knoflook doen. Bak dit ook 2 minuten mee en giet vervolgens de resterende 50 ml kokosmelk, het sap van de limoen en sojasaus erin. Wok dit nog een paar minuten totdat de buitenste groene bladen van de kool slap beginnen te worden. Haal de biefstuk uit het folie en trancheer (snijden in dunne repen) deze.

Geniet van je gemarineerde biefstuk met kokosrijst en gewokte Chinese kool!

Comments are closed.