Home » De beste kookboeken voor snel en simpel koken

De beste kookboeken voor snel en simpel koken

Beste kookboeken voor makkelijk en simpel koken

Voor veel mensen is koken een hobby en een stukje ontspanning, alleen heb je niet altijd zin en tijd om compleet uit te pakken en van alles in huis te halen.

HelloFresh korting

We bekeken daarom verschillende kookboeken met gerechten en recepten die relatief eenvoudig te maken zijn. In deze lijst hebben we geselecteerd op kookboeken waar we zelf enthousiast van worden en waarin de recepten niet te lang duren om te maken en je bovendien niet al te veel ingrediënten voor nodig hebt. Dit is onze top 4 beste kookboeken voor makkelijke en simpele gerechten met weinig ingrediënten.

1. 5 Ingredients – Jamie Oliver

Het nieuwe boek van Jamie Oliver ‘5 Ingredients‘ is bij uitstek een boek met makkelijke en simpele gerechten zonder al te veel ingrediënten en weinig poespas. Zelf hebben we al een tijdje dit kookboek in huis waar we zeer enthousiast over zijn.

De inspiratie voor dit artikel komt eigenlijk ook voor uit 5 Ingredients; eens te meer werd weer duidelijk dat lekker en goed eten niet moeilijk hoeft te zijn. De subtitel van het boek is dan ook snel en simpel koken.

Het kookboek draait om recepten die elk 5 ingrediënten hebben, hier en daar wel aangevuld met basisingrediënten uit je eigen voorraadkast. De standaard ingrediënten die je in je voorraadkast zal moeten hebben bij dit boek zijn: Olijfolie (Extra vergine), rodewijn azijn, zeezout en zwarte peper. Dat moet dus lukken.

Inmiddels hebben we een tiental gerechten geprobeerd uit het boek en naast dat het keer op keer smakelijke gerechten zijn, die tot zover nog niet zijn mislukt is het een verademing om met zo'n kort boodschappen lijstje naar de supermarkt te gaan.

Het boek is ingedeeld in 11 hoofdstukken met recepten, zo vind je onder meer Pasta, Salades, Groenten, Lam, Zoetigheid, Rund, Vis en Kip als hoofdstuk. Keer op keer zijn het verfrissende recepten met vaak een onverwacht ingrediënt er tussen.

Belangrijkste aan het boek is het gemak, weinig ingrediënten, heerlijke recepten en vaak een korte bereidingstijd. Een van onze favorieten is de ‘Soort van Zalm Nicoise‘.

Beste kookboek voor: Goed eten en snel koken, met name doordeweeks echt een aanwinst in je keuken!

Bekijk op bol.com

2. Het grote zonder pakjes & zakjes kookboek – Karin Luiten

Zoals we al eerder benoemden hoeft goed en gezond koken niet moeilijk te zijn, dat bewijst Karin Luiten met het kookboek ‘Het grote zonder pakjes en zakjes kookboek‘. Het boek is een verzameling van 2 eerder verschenen kookboeken ‘Zonder pakjes & zakjes' en ‘Zonder pakjes en zakjes 2'. Ook al is dit boek wat ouder (2015) het is nog steeds actueel. Voor dit kookboek moet je wel iets meer tijd uittrekken dan voor 5 Ingredients van Jamie Oliver, maar het aantal ingrediënten en de bereidingstijden zijn goed.

Met 200 gerechten die makkelijk te bereiden zijn, is dit ook één van onze favoriete kookboeken, ook vanwege de vele tips en variaties die in de kantlijn van de recepten worden gegeven.

Beste kookboek voor: simpel recepten en gezonder eten, iets meer tijd.

Bekijk op bol.com

ottolenghi simpel

3. Simpel – Yotam Ottolenghi

Ottolenghi staat niet echt bekend om simpel koken. Ondanks dat de Brits Israëlische chef is het niet echt een ‘simpel kookboek' Veel van de gerechten hebben eerder 10 ingrediënten dan 5 ingrediënten, maar toch is dit een goed kookboek waarmee je relatief makkelijk en simpel kan koken, snel is het alleen niet en de boodschappen duren wat langer vanwege de bijzondere ingrediënten die Ottolenghi veelal gebruikt ;). Denk hierbij aan kardemom, granaatappel pitten etc. Al met al wel simpel, niet zo snel.

Beste kookboek voor: de iets meer gevorderde kok, die winkelen ook ziet als een stukje ontspanning.  Relatief makkelijk kookboek, meer geschikt voor in het weekend omdat de recepten (en het vinden van de ingrediënten) toch iets langer duren (+/- 30 minuten) dan de bovenstaande twee kookboeken.

Bekijk op bol.com

4. Basics to Brilliance – Donna Hay

In dit kookboek van Donna Hay ‘Basics to Brilliance' gaat het met name om de eenvoud, hoe gemakkelijk de gerechten te maken kunnen zijn. Het is een fors kookboek met tientallen basisrecepten, op de basisrecepten worden vervolgens weer allerlei variaties aan de man gebracht. De drie pijlers in het boek zijn: Hartig, Onmisbaar en Zoet. Ook in dit boek zijn de ingrediëntenlijstjes kort, daar houden we van.

De uitleg van de recepten is beknopt, en duidelijk stap voor stap beschreven, makkelijk te volgen dus. In dit boek vind je makkelijke en toegankelijke recepten, niet altijd snel.

Beste kookboek voor: wanneer je wel simpel en makkelijk wil koken en iets meer tijd hebt (bv weekend). Absolute aanrader voor de leukste basisrecepten met variatietips.

Bekijk op bol.com

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*