Home » Recepten » Marokkaanse recepten

Marokkaanse recepten

Marokkaanse recepten en gerechten

Harira soep

Harira soep

Tijdens onze vakantie in Marokko hebben we tijdens een kookworkshop deze heerlijke traditionele Marokkaanse soep leren maken. Het is een heerlijke maaltijdsoep die vaak gegeten wordt met een stukje brood ernaast tijdens de lunch. In het recept zitten veel ingrediënten die vaak in de Marokkaanse keuken gebruikt worden zoals koriander […]

kikkererwtentajine met chorizo

Kikkererwtentajine met chorizo

Een geweldig galgjewoord; kikkererwtentajine. Ja het is een echt woord én een heerlijk gerecht! Niet het meest alledaagse gerecht wat je zult eten, maar de chorizo in combinatie met de kikkererwten, verse kruiden en Griekse yoghurt is werkelijk een winnaar! De chorizo maakt het gerecht wat pittiger en kruidiger en […]

Kip met kikkererwten en feta

Kip met kikkererwten en feta

Ik ben gek op koken met de tajine. Door de hoge temperatuur en luchtvochtigheid binnen de tajine, wordt het vlees heerlijk mals en sappig en blijven de smaken bij de groenten extra goed bewaard! Vandaag maken we een eenvoudig eenpansgerecht (of tajine). Dit maal een kipgerecht met kikkererwten en om alles […]

Gestoomde kip met couscous

Gestoomde kip met couscous

Recept Gestoomde kip met couscous Ik ben gek op couscous! Het is een lekker fris alternatief voor rijst, werkt goed bij zoete en pittige gerechten. Nadat we eerder al couscous met Ras-el-Hanout groente hebben gemaakt, is het nu tijd voor deze heerlijke gestoomde kip met couscous en in de oven […]

couscous met ras-el-hanout groente

Couscous met Ras-el-Hanout groente

De Ras-el-Hanout is een kruidenmengel dat zijn oorsprong kent in Marokko. In het mengsel, dat in Noord-Afrika verschillende varianten kent, zitten 20 of meer verschillende kruiden en specerijen. Vanwege de grote hoeveelheid kruiden is het een super makkelijke manier om je eten lekker te kruiden, zonder veel in huis te […]

Kefta

Pittige gehaktbal met couscous

Deze gehaktballen lijken niet op de gehaktballen die we hier in Nederland kennen. Deze hebben, door de toevoeging van kaneel, komijn en koriander, een Marokkaanse touch. Ze worden dan ook wel kefta genoemd. Ik heb het Hollandse recept iets aangepast, bonen toegevoegd en er een heerlijke maaltijd van gemaakt. Als […]

eindresultaat

Groentetajine met rozijnen en walnotencouscous

Op deze heerlijke zomerse dag hadden we geen zin om lang in de keuken te staan. We kozen daarom voor een heerlijke groentetajine met couscous. Deze zoete groentetajine is zo makkelijk om te maken dat je nauwelijks het idee hebt dat je kookt. Heb je nog geen tajine? Bekijk onze […]

Lamstajine met dadels, amandelen en pistachenoten

Een heerlijk smaakvol lamsgerecht uit de tajine. De combinatie van het krachtige en malse lamsvlees in combinatie met de dadels en noten doet ieders mond vol lopen met water. Dit is een heerlijk gerecht om te bereiden als je veel tijd hebt om te koken, de bereidingstijd is, door het gebruik […]