Tijdens onze vakantie in Marokko hebben we tijdens een kookworkshop deze heerlijke traditionele Marokkaanse soep leren maken. Het is een heerlijke maaltijdsoep die vaak gegeten wordt met een stukje brood ernaast tijdens de lunch. In het recept zitten veel ingrediënten die vaak in de Marokkaanse keuken gebruikt worden zoals koriander […]
Voorgerecht
Voorgerechten recepten
Bladerdeegtaartje met gehakt
Dit is een eenvoudig en lekker voorgerecht. De bladerdeegtaartjes met gehakt hebben wij gegeten als voorgerecht bij de langzaam gegaarde kabeljauw met ratatouille. De hartige taartjes zijn een goede afwisseling op het zachte van de kabeljauw en ratatouille. Je kunt zelf natuurlijk het gehakt op smaak brengen zoals je zelf wilt. […]
Rode bietensalade
Verse bieten zijn heerlijk! Helaas wordt het wel een bende als je ze bereid. Maar mocht je zin hebben in een rode biet (wat wij volledig begrijpen), dan moet je zeker dit voorgerecht (of lunchgerecht) maken; rode bietensalade! Je kunt ervoor kiezen om verse bieten of voorgekookte bieten te kopen. Als […]
Pastinaaksoep
Pastinaak, de vergeten groenten. Heerlijk om ook eens soep van te maken. We maken het vandaag in combinatie met wortel. Pastinaak en wortel zijn familie van elkaar, maar smaken wel totaal anders. Waar de wortel vaak wat vaster van textuur is, wordt de pastinaak bijna aubergine-zacht na het koken. Een combinatie […]
Snelle, frisse komkommersoep
Normaal maak je natuurlijk alleen komkommersoep tijdens de komkommertijd. Helaas was deze al gevuld met andere lekkere recepten, te denken aan deze heerlijke mosselen en kabeljauw. Vandaar dat we aan het einde van het komkommerseizoen, met komkommer uit eigen tuin, deze soep gemaakt hebben. Een heerlijk frisse, maar vooral snelle soep. Bereiden Snijd […]