Pastinaak, de vergeten groenten. Heerlijk om ook eens soep van te maken. We maken het vandaag in combinatie met wortel. Pastinaak en wortel zijn familie van elkaar, maar smaken wel totaal anders. Waar de wortel vaak wat vaster van textuur is, wordt de pastinaak bijna aubergine-zacht na het koken. Een combinatie van deze twee is erg lekker om soep mee te maken.
Ingrediënten (voor 4 kommen)
- 2 pastinaken
- 2 wortels
- 1,5 liter groentebouillon
- 1 ui
- 4 plakken gerookte zalm
- handje vol veldsla
- 1 lente ui
Simpeler dan deze soep kan bijna niet. Fruit de in ringen gesneden ui ongeveer 5 minuten aan. Voeg vervolgens de geraspte en in stukjes gesneden wortel en pastinaak toe. Fruit dit nog een minuut of 2 mee. Voeg de bouillon toe en laat dit een uur koken op laag vuur. Pureer vervolgens de soep en serveer met een aantal verse ringen lente ui, blaadjes veldsla en een plakje gerookte zalm.
Zijn dat 2 winterwortels?
Hoeveel moet je raspen en hoeveel in blokjes snijden?
Graag uw reactie.
Mvg, Esther
Hallo Esther,
Het gaat inderdaad om 2 winterwortels. Zowel de wortels als de pastinaak kunt u het beste eerst schoonraspen met een mesje of eventueel dunschiller, hierdoor nemen ze beter de smaak op. Snijdt vervolgens zowel de wortels als de pastinaken in kleine stukjes/blokjes. Hierdoor zijn ze een stuk sneller klaar en natuurlijk ook makkelijker te pureren. De grootte maakt niet zo veel uit. Ik snijdt meest de wortel en pastinaak eerst in ringen van ongeveer 1 cm en deze vervolgens in vieren. (zeker bij een vrij dikke winterwortel is dit goed).
Ik hoop hierbij uw vraag voldoende beantwoord te hebben.
M.v.g. Anoeska