Home » Recepten » Herfst » Macaroni met hamblokjes in tomatensaus
macaroni met hamblokjes

Macaroni met hamblokjes in tomatensaus

Macaroni met hamblokjes in tomatensaus is een ideaal recept voor als je even geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel iets lekkers op tafel wilt zetten. De ingrediënten kun je redelijk makkelijk vervangen door andere, zodat het recept makkelijk te gebruiken is als je de koelkast wilt legen. Wij hadden toevallig nog wat hamblokjes in de koelkast. Heerlijk in combinatie met herfstchampignons en diverse groenten.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 150 gr hamblokjes
  • 150 gr herfstchampignons
  • 1 wortel
  • 1 paprika
  • 400 ml passata
  • 350 gr macaroni
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Parmezaanse kaas

Zoals veel van onze recepten is dit gerecht mede dankzij z’n eenvoud zo lekker. Zorg dat de voorbereiding in orde is, daarna staat het zo op tafel! Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. De wortel en paprika mogen in blokjes ongeveer zo groot als de ham. De champignons mogen grof gesneden worden. Begin met het koken van de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak in een koekenpan de hamblokjes aan. Hierbij heb je geen boter of olie nodig. Na ongeveer 5 minuten bakken voeg je de ui en knoflook toe. Fruit dit 2 minuten mee en voeg daarna de wortel en paprika toe. Als alles in de pan gemengd is kun je de passata en kruiden toevoegen. Voeg naar smaak zout en peper toe. Ongeveer 2 minuten voordat je gaat opdienen voeg je pas de champignons toe. Dat zorgt ervoor dat deze hun textuur behouden. Rasp aan tafel wat verse Parmezaanse kaas over de borden.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*