Home » Kruidnoten
kruidnoten

Kruidnoten

De Sinterklaas staat al weer bijna voor de deur. Komend weekend is de goedheiligman al weer in het land, maar wat is er dan lekkerder dan kruidnoten? Heerlijke zelfgemaakte kruidnoten! Een heerlijk en simpel recept, waarvan je hele huis heerlijk winters naar speculaas gaat geuren. Wij maakten voor dit gerecht zelf speculaaskruiden, maar je kunt natuurlijk ook een potje kopen in de winkel.

HelloFresh korting

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel (of 250 gram bakmeel & 7 gram gist)
  • 125 gram bruine-basterdsuiker
  • 100 gram boter
  • 90 ml melk
  • 4 tl speculaaskruiden
  • snufje zout

Pak een grote beslagkom en meng hierin allereerst de droge ingrediënten (bakmeel, basterdsuiker, speculaaskruiden & snufje zout) door elkaar. pak vervolgens de boter uit de koelkast en snijdt deze in kleine blokjes boven de beslagkom, zodat het straks gemakkelijker kneedt. Voeg vervolgens de melk toe en begin daarna met kneden. Kneed het geheel in ongeveer 10 minuten totdat alles goed gemengd is en je een stevige bal hebt.

Verwarm vervolgens de oven voor op 175 graden, pak een bakblik en bekleed deze met bakpapier, wij gebruikten een bakmat, dat kan natuurlijk ook. Pak vervolgens steeds een klein stukje deeg en rol dit met je handen tot een balletje ter grootte van een knikker. Leg de balletjes, een klein stukje uit elkaar op de bakplaat en schuif deze vervolgens in de oven. Bak de kruidnoten in ongeveer 25 minuten gaar.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*