Home » Recepten » Herfst » Kikkererwtentajine met chorizo
kikkererwtentajine met chorizo

Kikkererwtentajine met chorizo

Een geweldig galgjewoord; kikkererwtentajine. Ja het is een echt woord én een heerlijk gerecht! Niet het meest alledaagse gerecht wat je zult eten, maar de chorizo in combinatie met de kikkererwten, verse kruiden en Griekse yoghurt is werkelijk een winnaar! De chorizo maakt het gerecht wat pittiger en kruidiger en de Griekse yoghurt past hier heerlijk bij. Het beste is dat je het allemaal in 1 pan kan maken. Scheelt toch weer afwas.

Heb je nog geen tajine? Bekijk onze gids voor de beste tajine.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 175 gr kikkererwten
  • 1 dunne chorizo
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes verse tijm (of 2 tl gedroogd)
  • 5 bladeren salie
  • sap van 1 citroen
  • 0,5 wortel
  • 0,5 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 tl paprikapoeder

Als je verse kikkererwten gebruikt moet je deze eerst 8 uur laten weken en vervolgens 45 minuten koken. Als je de voorgekookte variant hebt kun je dit overslaan. Snijd de groenten in blokjes. De ui mag grof gesneden worden, evenals de chorizo. Fruit in een pan met dikke bodem (liefst een tajine) de ui aan. Als deze glazig wordt voeg je de chorizo, laurierbladeren en tijm toe. Bak dit 3 minuten mee zodat de chorizo zijn geuren af gaat geven. Voeg vervolgens de kikkererwten, groenten en paprikapoeder toe en meng dit goed door elkaar. Laat met de deksel op de pan 15 minuten staan. Voeg vervolgens de salie en het citroensap toe en laat dit nog 2 minuten staan. Serveer met de Griekse yoghurt.

Comments are closed.