Home » Limoncello tiramisu
limoncello tiramisu

Limoncello tiramisu

We kennen allemaal de Italiaanse tiramisu; een heerlijk dessert met Disaronno of Ameretto, lange vingers en espresso. Voor het kerstdiner hebben wij een variant hiervan gemaakt, namelijk Limoncello tiramisu. Een heerlijke frisse variant die je makkelijk van tevoren kunt bereiden. In dit voorbeeld hebben we 6 glazen gebruikt, als je liever een grote schaal maakt vul je het recept aan totdat je voldoende verhoudingen taart/room hebt. De laagjes moeten ongeveer even hoog zijn, dat smaakt het allerlekkerst.

HelloFresh korting

Ingrediënten (voor 6 glazen)

  • 60 ml Limoncello
  • 40 ml citroensap
  • rasp van 0,5 citroen
  • 1 oma's cake
  • 3 eieren
  • 250 gr mascarpone
  • 120 gr poedersuiker

Splits de eieren. Klop het eiwit in een mixer zolang tot er witte pieken mee gemaakt kunnen worden. Klop los het eigeel met de poedersuiker tot een glad mengel. Meng de mascarpone erdoor en klopt totdat het de dikte van Griekse yoghurt heeft. Meng vervolgens het geklopte eiwit en de rasp van een halve citroen erdoor. Snijd de cake in plakken en druk het glas erop zodat ze er mooi inpassen. Meng de limoncello en citroensap, proef even of het niet te sterk is en pas de verhoudingen eventueel naar smaak aan. Leg in elk glas een laag cake en voeg 1/12 van het Limoncello-sap toe. Voeg daarboven een laag mascarponemengel toe die net zo dik is als de cake. Herhaal deze stap per glas nogmaals. Je kunt het makkelijk een dag van tevoren maken. Dek de glazen dan wel goed af met vershoudfolie.

Tip: als garnering kan je er nog wat citroenrasp overheen doen. Wij gebruikten passievruchtjes om het gerecht af te maken én natuurlijk serveer je het met een glaasje Limoncello, heerlijk!
limoncello tiramisulimoncello tiramisu

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*