Home » Recepten » Herfst » Gestoomde witvis met saffraan
Pangasius met saffraan

Gestoomde witvis met saffraan

Gestoomde vis is zeker een van mijn favoriete gerechten. Dit gerecht is heerlijk door de toevoeging van saffraan en kurkuma. Als je de verhoudingen goed hebt is dit een van de lekkerste stoommaaltijden die je zult proeven! Bij de juiste verhoudingen help ik je graag op weg.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 witvissen als pangasiusfilet
  • 1 courgette
  • 1 winterpeen
  • 1 rode paprika
  • paar draden saffraan
  • 1 tl kurkuma
  • 4 cm gember
  • 100 ml heet water

Voor dit gerecht heb ik een tajine gebruikt, voornamelijk omdat ik het gerecht voor mezelf heb gemaakt. Als je dit gerecht voor meerdere personen maakt kun je even gemakkelijk een grotere pan met dikke bodem gebruiken.

Begin met de saffraan en voeg deze toe aan het hete water. Door het toevoegen van de saffraan aan het hete water komen de smaken vrij. Je hoeft het maar een paar minuten te laten staan. Snijd de groenten in de lengte van ongeveer 5 cm lang en 1 cm breed. Zorg dat alle groenten even lang zijn, dat zorgt ervoor dat ze tegelijk gaar zijn. Verwarm de pan en voeg het water en de kurkuma toe. Maak een bodem van de groenten en leg de vis er op. Kruid de vis met zout en peper naar smaak. Zet de deksel op de pan en laat op zacht vuur 10 minuten staan. Belangrijk is om de deksel tijdens het stomen niet van de pan te halen, dat zorgt ervoor dat de warmte verdwijnt.

Comments are closed.