Deze kippendijen in een oosterse marinade zijn echt heerlijk! Wij kozen ervoor om het te eten met gebakken aardappels en haricot verts, maar dit is uiteraard naar eigen smaak in te vullen. Als je iets in de koelkast of vriezer hebt liggen wat ook op moet, kun je dat net zo goed gebruiken. De marinade in dit gerecht is toepasbaar op veel soorten recepten. Zo kun je het ook gebruiken bij een wokgerecht met groenten, kip en rijst of een wokgerecht met alleen groenten en rijst. Bij het laatste gerecht zou ik wel kiezen voor groenten die hun bite behouden. Denk aan snijbonen, broccoli en taugé.
Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor de marinade:
- 4 el sojasaus
- 4 cm verse gember
- 1 el sesamolie
- naar smaak rode peper (of chilivlokken)
- 1 teentje knoflook
Voor de rest van het recept:
- 400 gr kippendijen
- 400 gr haricot verts
- 800 gr vastkokende aardappels
- nootmuskaat
- 2 tl gerookte paprikapoeder
Begin met het maken van de marinade. Snijd de verse gember, knoflook en eventueel de rode peper in fijne stukjes. Meng dit met de sojasaus en sesamolie. Snijd de kippendijen in even grote reepjes en meng deze met de marinade. Laat dit minimaal een uur in de koelkast staan.
Schril de aardappels en snijd ze in schijfjes. Kook ze totdat ze gaar zijn. Dat duurt meestal tussen de 7-10 minuten. Bak ondertussen de kipreepjes in een koekenpan. De boontjes hoeven maar een paar minuten te koken, dus die kun je als laatst koken. Giet de aardappels af en bak ze met de gerookte paprikapoeder en zout en peper naar smaak voor ongeveer 7 minuten, totdat ze bruin zijn. Ondertussen kook je de haricot verts. Na 4 minuten zijn ze nog lekker knapperig, als je ze iets langer wilt staan kan dat natuurlijk. Giet ze af en voeg wat geraspte nootmuskaat naar smaak toe. Eet smakelijk!