Home » Recepten » Herfst » Gevulde paprika met kidneybonen
gevulde paprika gebakken

Gevulde paprika met kidneybonen

Gevulde groenten zijn klassiekers. Het vullen van paprika's, tomaten, courgette en aubergines wordt in verschillende keukens gebruikt. Zo kun je tomaat bijvoorbeeld vullen met Griekse kaas en kikkererwten. Of je maakt deze heerlijke gevulde paprika's met gehakt en kidneybonen!

Ingredients

  • 400 gram rundergehakt (evt. mager)
  • 1 ui
  • 4 tomaten
  • 400 gram kidneybonen (mag uit blik)
  • 5,5 paprika's (verschillende kleuren is leuk voor de presentatie!)
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl gemalen komijn
  • een paar takjes verse oregano
  • ongeveer 50 gram geraspte kaas

Begin met het snipperen van de ui en snijd een halve paprika in kleine stukjes, snijd ook de oregano fijn. Pak vervolgens de 5 paprika's en snijd deze ieder door de helft (vanaf het steeltje naar beneden). Snijd de zaadlijsten er voorzichtig uit, maar laat het steeltje wel zitten. Dit zorgt ervoor dat je geen gat krijgt in de paprika, waardoor er minder vulling in past. Pak vervolgens een grote braadpan en braad hierin het gehakt rul. Voeg vervolgens de komijn, chilivlokken, paprikapoeder, oregano, de gesnipperde ui en de stukjes paprika toe. Laat dit een paar minuten braden, roer regelmatig. Snijd in de tussentijd de tomaten in kleine stukjes (zelf vind ik het hierbij fijn om het harde stukje waar het steeltje zat ook weg te snijden, dit blijft namelijk hard). Voeg na een paar minuten de tomatenstukjes toe en laat het geheel zo'n 8 minuten rustig pruttelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Laat vervolgens de kidneybonen uitlekken en voeg ook deze toe aan de pan, laat dit ongeveer 2 minuten warm worden en roer goed door.

Leg de gehalveerde paprika's in een grote ovenschaal en vul ze ieder met wat vulling, totdat dit op is. Strooi hier wat geraspte kaas overheen en giet vervolgens heel voorzichtig een klein laagje (ong. 1 cm) water onderin de schaal. Schuif de schaal vervolgens in de oven en laat het zo'n 10 tot 15 minuten staan, totdat de kaas lekker gesmolten is en de paprika's mooi gaar zijn geworden. Eet smakelijk!

Comments are closed.