Home » Paprika- tomatensoep met gember en kurkuma
paprika- tomatensoep

Paprika- tomatensoep met gember en kurkuma

Soep, heerlijk om lekker bij op te warmen als het buiten koud is. Gemakkelijk voor als je een grote groep eters krijgt omdat je het vantevoren kunt maken én natuurlijk gewoon erg lekker. Dit keer maakte wij een speciale soep: paprika- tomatensoep met gember en kurkuma als kruiden.

HelloFresh korting

Ingredients

  • 3 puntpaprika's
  • 8 tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 ml runderbouillon
  • 2 cm gember (of 2 tl gemberpoeder)
  • 3 tl kurkuma

Voor dit recept is gekozen voor puntpaprika, omdat dit net wat zoeter is dan gewone paprika. Wel is het lekker om deze vooraf eerst te roosteren en vervolgens te ontvellen. Zo heb je geen vervelende velletjes in je soep. Verwarm hiervoor de oven voor op 200°C en plaats de puntpaprika's op een bakplaat in de oven. Rooster ze in 15 tot 20 minuten totdat het vel bruine vlekken krijgt en los begint te laten. Draai de paprika's halverwege om, zodat ook de onderkant goed loslaat. Haal de paprika's uit de oven en haal voorzichtig het vel er vanaf (dit moet nu heel gemakkelijk los te trekken zijn).  Verwijder de zaadlijsten en het steeltje en snijd de paprika's in middelgrote stukken. Pureer deze stukken vervolgens met een staafmixer tot een gladde puree.

Vervolgens gaan we ook de tomaten ontvellen. Breng hiervoor een pan met ruim water aan de kook en snijd in de onderkant van de tomaat een kruis van ongeveer 2 cm lang, niet diep. Leg de tomaten in het water en laat deze ongeveer 2 minuten liggen. Je zult zien dat het vel begint te krullen. Vul een schaal met koud water en laat ze hierin even afkoelen. Vervolgens kan je ook van de tomaten gemakkelijk het vel los trekken. Snijd ze in stukken en pureer met een staafmixer.

Nu is het tijd voor het echte koken. Snipper allereerst de ui en knoflook fijn. Schil de gember. Verwarm een pan op het vuur met een klein beetje olie erin. Fruit hierin de ui en knoflook samen met de kurkuma en rasp de gember. Voeg wat zout en peper naar smaak toe. Zet het vuur laag en voeg vervolgens de puree van de tomaten en de paprika's toe. laat dit even meepruttelen, zodat de smaken goed opgenomen kunnen worden. Voeg vervolgens de runderbouillon toe en eventueel wat water als je de soep te dik vindt.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*