Home » Recepten » Herfst » Tagliatelle met ricotta, crème fraîche en basilicum
tagiatelle met ricotta, creme fraiche en basilicum

Tagliatelle met ricotta, crème fraîche en basilicum

Lekker koken hoeft echt niet moeilijk te zijn en dat willen we graag bewijzen met dit heerlijke gerecht. We maakten tagliatelle met ricotta, crème fraîche en basilicum als saus. Voor de saus hoef je alleen wat ingrediënten te mengen en eventueel op te warmen. Super snel & gemakkelijk!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 350 gr tagliatelle
  • 200 gr ricotta
  • 50 ml crème fraîche
  • 2 el amandelschaafsels
  • 2 takjes verse basilicum
  • halve teen knoflook
  • 10 cherrytomaten
  • Parmezaanse kaas naar smaak (mag ook uit strooibus)
  • 1,5 el olijfolie

Kook de tagliatelle volgens de verpakking. Meng met een garde in een kom de ricotta met de olijfolie. Rooster de amandelschaafsel kort in een droge pan en snijd dit vervolgens nog wat fijner met een mes. Meng in een andere kom Parmazaanse kaas (richtlijn 40 gr), fijngesneden basilicum, amandelen, knoflook en crème fraîche met zout en peper tot een glad mengsel. Als dat gedaan is roer je de ricotta en het andere mengsel voorzichtig met een spatel door elkaar. Snijd de cherrytomaten door midden en bak ze even kort in een koekenpan totdat de velletjes los beginnen te komen. Giet de pasta af en meng deze in dezelfde pan met de saus. Voeg als laatste de cherrytomaten toe. Eet smakelijk!

Tip: Als je het niet lekker vind als je saus koud is kan je deze in z'n geheel ook even opwarmen in een koekenpan. Klaar in een paar minuten!

Comments are closed.