Home » Recepten » Herfst » Wrap met kip, avocado en Griekse kaas
wraps met kip

Wrap met kip, avocado en Griekse kaas

Deze wrap kun je zowel als lunch als avondmaal eten. Het is een eenvoudige wrap, zonder saus. Dat maakt dat het ook nog eens een gezonde keuze is. Het gebrek aan saus merk je niet eens door de Griekse kaas in combinatie met oregano. In dit recept ga ik uit van 4 personen en 8 wraps. Als je een minder grote eter bent kun je eenvoudig de hoeveelheden aanpassen.

Ingrediënten (voor 8 wraps)

  • 8 grote wraps
  • 400 gr kipfilet
  • 3 tl paprikapoeder
  • 2 tl chilipoeder (of naar smaak)
  • 2 baby romaine sla
  • 10 cherrytomaten
  • handjevol champignons
  • 2 avocado’s
  • 150 gr Griekse kaas (bijv. Feta)
  • 1 tl oregano

Snijd de kipfilet in blokjes en meng de paprika- en chilipoeder met de blokjes. Verwarm een koekenpan en bak de kipblokjes hierin gaar. Snijd de champignons in plakjes en bak ook deze totdat ze gaar zijn in een koekenpan met een beetje boter of olie. Snijd ondertussen de cherrytomaten in vieren en de avocado’s in reepjes. Was de sla en breek de bladeren eraf. Kruimel in een kommetje de Griekse kaas en meng met de oregano. De Griekse kaas is van zichzelf een beetje droog, daarom heb ik er wat olijfolie bij gedaan. Voeg ongeveer een eetlepel toe. Houd de kip in de gaten en zet eventueel  het vuur wat lager zodat de blokjes niet verbranden. Verwarm in de magnetron de wraps. Je kunt er makkelijk 4 tegelijk in leggen. Zet de magnetron 2 minuten aan en draai de stapel na 1 minuut om.

Serveer alles los aan tafel en laat iedereen zelf pakken! Het mooie aan dit gerecht is dat je makkelijk ingrediënten kunt vervangen of toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan chilisaus, komkommer, andere kipkruiden, frisse appel i.p.v. de avocado of vervang de kip door gehakt.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*