Home » Homemade Turkse pizza
Turkse pizza

Homemade Turkse pizza

We hebben het allemaal weleens op, zo'n heerlijke Turkse pizza, rijkelijk belegd en opgerold in aluminiumfolie. Heerlijk! Dat vonden wij dus ook! Daarom besloten we zelf te proberen de Turkse pizza na te maken, én dat is aardig gelukt! Natuurlijk is het heel anders dan de Turkse pizza die je in de stad koopt, maar toch ook erg lekker. Wij hadden aan 1,5 pizza per persoon meer dan voldoende!

HelloFresh korting

Ingrediënten (voor 4 pizza's)

  • 4 grote wraps
  • 400 gram gehakt
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 rode paprika
  • 1 tl paprikapoeder

Het koken is super eenvoudig en eigenlijk sneller dan het halen van de Turkse pizza's bij de lokale verkoper. Begin met het snijden van de paprika in kleine blokjes. Snijd de knoflook en rode peper fijn. Als je niet zo van pittig eten houdt pas je de hoeveelheid rode peper aan. Bak het gehakt aan in de pan. Als dit helemaal bruin is voeg je de knoflook, paprikapoeder en rode peper toe. Bak dit een paar minuten mee en voeg daarna de blikjes tomatenpuree toe. Meng dit goed met het vlees en voeg de paprika toe. Laat dit nog 5 minuten meekoken. Soms kan het droogkoken, voeg in dat geval wat water toe. Maar niet te veel, het gerecht moet bakken en niet koken!

Verdeel de saus over de 4 wraps en plaats ze in 6 tot 8 minuten in de oven. De pizza's zijn klaar als de randen bruin beginnen te worden. Beleg met sla, komkommer, tomaat en natuurlijk knoflooksaus, je kunt er eventueel nog een salade naast serveren. Natuurlijk kun je ook andere combinaties maken. Je kan de saus wat zoeter maken door wat suiker in plaats van rode peper toe te voegen, ook zou je wat peterselie aan de saus toe kunnen voegen, heerlijk! Enjoy!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*