Home » Recepten » Herfst » Stoofpotje met linzen
stoofpot linzen

Stoofpotje met linzen

Linzen, niet echt een alledaags ingrediënt, maar wél geweldig in een stoofpot. Deze kleine peulvruchtjes zijn door hun textuur en smaak heerlijk in soepen en sauzen, maar dus ook in een stoofpot. Wij maakten een speciaal stoofpotje met linzen, veel groenten en kozen chorizo als smaakmaker. Een heerlijke combinatie, als je het ons vraagt!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 180 gram chorizo
  • 400 gram linzen (blik)
  • 1 winterpeen
  • 1/2 prei
  • 120 gram champignons
  • 2 (kleine) blikjes tomatenpuree (concentraat) (=140 gram)
  • 2 tl basilicum
  • 2 tl oregano
  • scheutje cherryazijn
  • handjevol cherrytomaten

Begin met het snijden van de chorizo, haal eerst het velletje van de worst en snijd deze vervolgens in kleine blokjes. Snijd vervolgens de prei in hele ringen, de wortel in blokjes en champignons in plakjes. Zet vervolgens een braadpan op het vuur en doe hier de chorizo in. Als je dit langzaam al roerende verwarmt laat het heel veel vet los, je hoeft dus geen boter of olie te gebruiken. Bak de chorizo in een paar minuten bruin samen met de oregano en basilicum (wacht als je verse basilicum gebruikt met toevoegen tot je de linzen bij het gerecht doet). Voeg vervolgens de gesneden groenten toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee. Giet de linzen voorzichtig af boven een kommetje, je kunt het vocht gebruiken als je het stoofpotje niet nat genoeg vind.

Voeg de afgegoten linzen bij de groenten en de chorizo samen met de cherryazijn, tomatenpuree en zout en peper naar smaak toe. Roer het geheel goed door. Laat het vervolgens zo’n 10 minuten op laag vuur pruttelen, voeg eventueel het vocht van de linzen toe als je het stoofpotje niet nat genoeg vind. Snijd ondertussen de cherrytomaten in vieren en voeg die kort voor opdienen toe. Eet smakelijk!

 

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*