Home » Recepten » Aziatische recepten » Rode curry met biefstuk
rode curry met biefstuk af

Rode curry met biefstuk

In opvolging van ook de gemarineerde biefstuk van de zelfgemaakte rode currypasta volgt hier het recept voor een smakelijke rode curry met biefstuk.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 300 gr biefstuk
  • 400 gr rijst
  • 1 paprika
  • 100 gr sperziebonen
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 el rode curry
  • 3 bosuitjes
  • 1 klein bakje taugé
  • 100 gr bamboescheuten
  • 2 el vissaus
  • 1 limoen, geraspt en sap

Bereiden

Kook de rijst volgens de verpakking. Snij de bonen in 1,5 cm stukken en kook deze 2 minuten. Giet daarna af en laat even staan. Snij daarna de biefstuk in dunne repen en de paprika in blokjes. Zet de wok op hoog vuur. Giet 2 el olie in de wok en wok de biefstukken totdat ze rondom gekleurd zijn. Haal het vlees uit de wok en laat rusten in aluminiumfolie. Het vocht wat uit het vlees is gekomen kun je tijdelijk in een bakje bewaren. Bak de rode curry 2 minuten aan zodat de smaken vrij komen. Voeg de paprika, bosui, bamboescheuten, sperziebonen en knoflook toe. Na 2 minuten voeg je de kokosmelk, het sap en rasp van de limoen, vocht van het vlees en vissaus toe. Laat dit warm worden en proef de curry. Is het te pittig? Doe er dan een beetje suiker bij. Voeg de laatste minuut de biefstuk en taugé toe.

Eet smakelijk!

Comments are closed.