Home » Recepten » Hoofdgerecht » Biefstuk met gegrilde groenten
biefstuk met gegrilde groenten

Biefstuk met gegrilde groenten

Soms verwen je jezelf met een lekker stuk vlees. Een goede kwaliteit biefstuk heeft niet veel extra kruiden nodig, maar geniet wel van wat zout en peper. Vandaag aten we deze lekkere biefstuk met gegrilde groenten (uit de oven), wat aardappeltjes en een super lekkere jus.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 biefstukken
  • 8 kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 250 ml droge witte wijn
  • 1 bouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 400 gr aardappels
  • 1 blad verse salie, fijn gesnipperd (of gedroogde)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil en kook vervolgens de aardappels. Snij in de tussentijd de courgette en aubergine in plakken, de courgette in de lengte en de aubergine in de breedte. De plakken moeten ongeveer 0,5 cm breed zijn. Leg de aubergines, courgette en kastanjechampignons op een bakplaat  of ovenschaal en besprenkel dit met olijfolie. Verdeel er hierna 1 fijn gesnipperde teen knoflook, de kruiden en zout en peper over. Doe de bakplaat in de oven en laat deze in 30 minuten onafgedekt gaar grillen. snipper ondertussen een uitje, nog een teentje knoflook en hak de salie fijn, leg dit even apart. Afhankelijk van jouw voorkeur bij de biefstuk (wij houden van rare), begin je na een paar minuten oventijd met het verwarmen van een braadpan. Doe een klontje boter in de pan met wat olijfolie (dat zorgt ervoor dat de boter een hogere temperatuur kan bereiken). Als de grote bellen uit de boter zijn kun je de biefstukken braden. Laat ze de eerste keer gewoon in de pan liggen, zonder ze te verschuiven. Na 5 minuten draai je biefstuk om en bak je de andere kant ook 5 minuten. Haal de biefstuk uit de pan en pak deze in aluminiumfolie in. Dit zorgt ervoor dat de biefstuk kan ontspannen, waardoor het vlees veel malser wordt. De regel is dat je het vlees de helft van de baktijd laat rusten. In dit geval dus 5 minuten. Voor de jus zet je het vuur hoog en voeg je de wijn, bouillonblokje, ui, 1 knoflookteentje en salie toe aan de boter en vlees-sappen die nog in de pan zitten. Laat dit een paar minuten staan en roer regelmatig om.

Haal de biefstuk uit het aluminiumfolie en de groenten uit de oven. Eet smakelijk!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*