Home » Recepten » Herfst » Spaghetti met slowroasted kip en zwarte olijven
Slowroasted kip met zwarte olijven

Spaghetti met slowroasted kip en zwarte olijven

Deze spaghetti met slowroasted kip is een smaaksensatie! Een heerlijke combinatie van sappige kip, lekkere zoete tomatensaus en heerlijke zwarte olijven. Een genot die van iedereen die van spaghetti bolognese houdt, maar dan net iets anders. Voor dit gerecht heb ik de tajine gebruikt, maar een pan met dikke bodem is ook goed. Doordat een tajine ervoor zorgt dat warmte en vocht goed circuleren is het gebruik wel aan te raden voor een nog lekkerder resultaat.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 kippenbouten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml gepureerde tomaten (passata)
  • 1 tl oregano
  • 100 ml rode wijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl tijm
  • 1 courgette
  • 0,5 winterwortel
  • 1 paprika
  • 300 gr spaghetti
  • 100 gr zwarte olijven

Bereiden

Snipper de ui en knoflook. Bak deze in olie in de tajine aan. Roel regelmatig tot de ui glazig wordt. Voeg de passata toe en dit laat warm worden. Kruid de passata met de wijn, mosterd, organo, tijm, en zout en peper naar smaak. Leg de kippenbouten vervolgens in de saus en doe de deksel op de tajine. Laat dit ongeveer 60 minuten staan en keer de bouten regelmatig om. Na een uur moet de kip letterlijk van het bot vallen. Dat maakt de volgende klus een stuk gemakkelijker; haal met een vork het vlees van de botten. De botten hebben we niet meer nodig.

Wanneer je de kip van het bot hebt doe je de in blokjes gesneden groente erbij, en laat je dit nog 20 minuten staan. Dit geeft je mooi tijd om de spaghetti te koken, kook deze al dente. Als de groenten bijna gaar zijn doe je de zwarte olijven in de tajine. Roer hierna het geheel nog een paar keer door. Nu is het slechts een kwestie van de saus serveren op de spaghetti en genieten van de super sappige slowroasted kip met zwarte olijven!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*