Home » Simpele aardappelsalade

Simpele aardappelsalade

Hoe maak je een eenvoudige aardappelsalade als lekker bijgerecht voor bij een barbecue of voor een heerlijk diner? Wanneer je veel mensen te eten hebt ben je vaak al lang genoeg bezig met het voorbereiden voor hoofdgerechten en andere bijzaken, dat je niet zo veel tijd meer over hebt voor een bij- of voorgerecht. Deze simpele aardappelsalade biedt hierbij een goede uitkomst. Je hebt er weinig voor nodig en je kunt het gemakkelijk tussen het bereiden van andere gerechten door doen.

HelloFresh korting

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • ongeveer 6 grote aardappels
  • 200 gram snijbonen
  • 1 kleine ui
  • 2-3 el mayonaise
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl bieslook
  • handje cherrytomaten (voor de garnering)
  • 1 ei (voor de garnering)

Begin met het schillen van de aardappels, snijd deze na het schillen vast in kleine blokjes of plakjes. Hierdoor koken ze sneller en hoef je ze naderhand niet nog te snijden. Snijdt ook de snijbonen in stukjes en doe dit samen in een pan met water op het vuur. Breng het geheel aan de kook, zet de pan laag en laat het geheel in 15 – 20 minuten gaarkoken. Doe als het water kookt een eitje erbij in de pan en laat deze (in de schil) ongeveer 8 minuten mee koken, zodat je een mooi hard gekookt ei hebt. Vis het ei na deze tijd weer uit de pan en laat de rest nog even doorpruttelen. Als alles gaar is giet je de pan af en laat je deze staan tot alles goed afgekoeld is.

Doe als alles goed afgekoeld is de gekookte aardappels en boontjes in een grote schaal. Begin hierna met het snijden van de ui in halve ringen. Voeg de ui, mayonaise, nootmuskaat en bieslook toe aan de aardappels en boontjes en roer het geheel goed door elkaar. Voeg nog wat zout en peper naar smaak toe. Snijd hierna de cherrytomaten door de helft en schil en snijd het ei in plakjes. Gebruik dit als garnering op je salade. Bewaar de salade in de koelkast en serveer hem koud. Eet smakelijk!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*