Home » Recepten » Herfst » Zalmpakketje met zoete wortels
zalmpakketje met asperges

Zalmpakketje met zoete wortels

Deze tip kreeg ik een tijdje geleden van een inmiddels oud-collega. Een verwennerij als je geen zin hebt in een ingewikkeld gerecht, maar wel heerlijk wilt koken. Het zalmpakketje worden geserveerd met zoete wortels, wat het hartige gerecht ten goede komt.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 zalmfilets (niet te groot)
  • 8 bladerdeeg vellen
  • bloem (zodat het bladerdeeg niet plakt)
  • 1 ei
  • 200 gr doperwten
  • 2 winterpenen
  • scheut honing
  • 150 gr roomkaas
  • 0,5 citroensap

Bereiden van de zalmpakketjes

Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden. Het bereiden van de zalmpakketjes is redelijk eenvoudig. Rol 4 van de plakjes bladerdeeg uit totdat de zalmfilet erop past. Rol er hierna nog 4 uit, deze moeten iets groter gerold worden, aangezien deze er overheen gelegd worden. Leg op elk velletje bladerdeeg een zalmfilet en besmeer deze met de roomkaas. Druppel er een paar druppels citroensap over. Bestrooi met zout en peper naar smaak en leg een handje vol doperwten (bevroren) op de zalm. Maak de randen van het bladerdeeg nat, zodat de de lagen goed zullen blijven plakken. Leg de bovenste plakken bladerdeeg op de zalm en druk de randen aan zodat er geen gaten zijn. Het beste kun je de randen naar binnen vouwen, dan is de rand bladerdeeg niet zo groot. Klop het ei, met een kwast kun je daarmee de pakketje insmeren.

Ondertussen kun je de wortels in blokjes snijden. Bak deze vervolgens kort aan in een braadpan. Na 2 minuten voeg je water toe zodat ze net onder water staan. Laat met de deksel 20 minuten staan. Bak de zalmpakketjes in de voorverwarmde oven gedurende 12 minuten. Als de wortels bijna klaar zijn en het water zo goed als verdampt is, voeg je de honing toe. Bak en roer de wortels en honing nog even door en serveer direct met de zalmpakketjes. Eet smakelijk!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*