Home » Recepten » Aziatische recepten » viscurry met witte rijst
Viscurry

viscurry met witte rijst

Een heerlijke viscurry, met lekkere volle smaken. Deze licht pittige viscurry is een makkelijk gerecht dat je in 20 minuten op tafel kan zetten! Je kunt dit met bijna elke witvis maken. Het liefst met een wat minder sterke witvis zoals tilapia- of pangasiusfilet.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 tilapiafilets
  • 1 courgette
  • 1 wortel
  • 100 gr sperziebonen
  • 350 gr witte rijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 tl kurkuma
  • 1,5 tl komijnpoeder
  • 2 tl gember
  • 1 tl vissaus
  • 1 rode peper
  • 1 stengel citroengras
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook

Bereiden van de viscurry

Snij de wortel en courgette in blokjes, de sperziebonen in stukjes van 1 cm. Snipper de ui en knoflook, snij de rode peper en citroengras in dunne ringen. Bereid de rijst volgens de verpakking (tip: een eenvoudige manier om rijst te koken, zonder het af te hoeven gieten, is door 150% van de volume van de rijst aan water toe te voegen. In dit geval dus 475 ml.), als al het water verdampt is is de rijst gaar. Zet een wok op het vuur en laat deze goed heet worden. Doe olie in de wok en wok de ui en knoflook ongeveer een minuut. Voeg hierna de smaakmakers (kurkuma, citroengras, rode peper, komijnpoeder) toe. Als dit goed gemengd is met de ui en knoflook voeg je kokosmelk en vissaus toe. Zorg dat ook dit goed gemengd is. Laat vervolgens de groenten nog kort meebakken voordat je de vis in de wok legt. Draai het vuur laag en laat de vis ongeveer 10 minuten met een deksel op de wok gaar stomen. Keer halverwege eenmaal. Serveer met de witte rijst en je hebt een smaakvol gerecht binnen 20 minuten op tafel!

Comments are closed.