Home » Recepten » Herfst » Biefstuk met champignonsaus en ovengroente
Biefstuk met champignonsaus

Biefstuk met champignonsaus en ovengroente

Bij biefstuk heb je eigenlijk nooit zo veel meer nodig. Wanneer je biefstuk mooi medium rare is en je daarna nog een simpele jus maakt van het vocht uit de biefstuk en een uitje, is het altijd al heerlijk. Deze keer lees je hoe je de biefstuk toch nog wat lekkerder kan maken met een heerlijke champignonsaus. Het vlees wordt aangevuld met groente uit de oven en gebakken aardappeltjes.

Ingrediënten (voor 4 personen)

Vlees en champignonsaus

  • 4 mooie stukken biefstuk
  • 4 stukken aluminiumfolie
  • 75 ml runderbouillon
  • 150 gram champignons
  • scheutje rode wijn
  • scheutje melk
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el bloem

Groente en aardappels

  • 8 aardappels (vastkokend)
  • 1/2 prei
  • 1 courgette
  • 5  winterpenen
  • 2 tl Provençaalse kruiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Begin daarna met het snijden van de groente in blokjes. Kook de blokjes peen kort (ongeveer 3 minuten), laat de courgette en prei liggen. Schil en snijdt de aardappels in plakken en kook deze totdat ze net niet gaar zijn (10-15 min). Pak vervolgens een ovenschaal en doe hier de groenten in (prei, courgette en peen), sprenkel hier wat olijfolie overheen, 1 tl Provençaalse kruiden en wat zout en peper naar smaak. Zet de schaal vervolgens gedurende 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Giet de aardappels af wanneer deze bijna gaar zijn en spoel deze af onder de koude kraan, zodat ze niet verder doorgaren. Zet een koekenpan op het vuur, met een beetje olijfolie en bak hierin de aardappelplakjes. Strooi er nog 1 tl Provençaalse kruiden overheen en wat zout en peper naar smaak.

Begin daarnaast met het bakken van de biefstukken in een koekenpan met een klontje boter tot de gewenste gaarheid. Snipper in de tussentijd het uitje en de knoflook en snijdt de champignons in plakken. Laat de biefstuk, wanneer deze gaar is rusten op een stukje aluminiumfolie, pak de stukjes in zodat ze niet te veel afkoelen. Laat de koekenpan op het vuur staan en voeg hier de champignons aan toe. Laat deze al roerende een paar minuten gaar worden en voeg vervolgens het uitje, de knoflook en de bloem toe. Voeg vervolgens een scheutje wijn toe en de bouillon en roer het geheel goed door totdat het wat dikker wordt. Als laatste giet je een scheutje wijn erbij, roer je nog een paar keer goed door en is je saus klaar.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*