Home » Recepten » Herfst » Vegetarische taco’s
taco

Vegetarische taco’s

Taco’s komen officieel uit de Mexicaanse keuken, maar zijn hier in Nederland ook heel populair. De taco is een tortilla, die wordt gebakken, waardoor hij hard wordt, als een groot stuk tortilla chips. Deze kan je dan vullen met een saus naar smaak. Heerlijk en leuk om veel mee te variëren. Wel een beetje lastig om netjes te eten, maar wel een leuk en simpel gerecht wat je ook gemakkelijk voor een grote groep mensen kunt maken. Dit keer het recept voor heerlijke vegetarische taco’s. De vegetarische taco’s worden geserveerd met een tomatensalsa, deze kruidige smaakmaker giet je over de taco heen.

Ingrediënten (voor 4 personen)

Voor de tomatensalsa

  • 300 gram passata (fijne tomatenpuree)
  • 1/2 rode peper
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl witte wijn azijn
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl koriander
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano

Voor de taco’s zelf

  • 12 taco schelpen
  • 1/2 rode peper
  • 1,5 tl komijn
  • 1,5 tl oregano
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 ui
  • 1 puntpaprika
  • 3 winterpenen
  • 300 gram spinazie
  • 250 gram kidneybonen (blik)
  • 150 gram mais (blik)
  • 150 gram geraspte kaas
  • 125 gram crème fraîche

tomatensalsaBegin met het bereiden van de taco’s zelf. Doe dit zoals aangegeven op de verpakking, meestal moeten ze nog zo’n 15 minuten in de oven. Pak vervolgens een schaaltje voor de tomatensalsa. Begin met het heel fijn snipperen van een klein uitje en doe dit in het schaaltje. Snijdt ook een rode peper fijn en doe de helft hiervan bij de ui in het schaaltje, de andere helft heb je later nodig voor de taco vulling. Pers vervolgens 1 teentje knoflook uit boven het bakje en voeg vervolgens de kruiden, azijn, citroensap en de passata toe en roer het geheel goed door elkaar. Breng het nog wat verder op smaak met wat zout en peper naar smaak. Zet dit even aan de kant.

Voor de vulling snijdt je eerst de peen in blokjes en kook je dit kort (ongeveer 3 minuten) zodat de peen al een beetje zacht is geworden. Snijd in de tussentijd een uitje fijn en snijd ook de paprika in blokjes. Zet vervolgens een grote braadpan op het vuur met een scheutje olie. Fruit hierin het uitje, het fijngesneden halve pepertje en de komijn, oregano en paprikapoeder. Fruit tot de ui glazig is en voeg vervolgens de gekookte peen en paprika toe. Laat dit een paar minuten bakken en voeg vervolgens de spinazie toe en roer tot dit wat geslonken is. Tot slot voeg je de kidneybonen toe en laat je deze nog even warm worden. Roer nog een paar keer door en voeg wat zout en peper naar smaak toe.

Nu is alles klaar om geserveerd te worden. Zet de tacoschelpen, pan met vulling, tomatensalsa, geraspte kaas, crème fraîche en mais los op tafel, zodat iedereen zelf zijn taco’s naar smaak kan vullen. Eet smakelijk!

 

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*