Cakejes met framboos

Cakejes met framboos

Cakejes, heerlijk als tussendoortje, nagerecht én leuk op tafel. Dit keer met een extraatje erin. Cakejes met framboos in het midden. Lekker en simpel, want door het gebruik van olie in plaats van boter heb je niet eens een mixer nodig. Serveer met een bolletje ijs en wat slagroom voor een origineel nagerecht, of gewoon zo in plaats van een koekje bij de koffie.

Ingrediënten (voor 15 cakejes)

  • 15 cupcakevormpjes
  • 270 gram zelfrijzend bakmeel (of meel en 1 zakje (7 gram) gist)
  • 250 ml melk
  • 120 gram frambozen
  •  80 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 el olie
  • 1 ei

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak vervolgens een grote schaal of beslagkom en roer hierin eerst de droge ingrediënten, bakmeel, suiker en vanillesuiker door elkaar. Voeg vervolgens de olie, het ei en de melk toe en roer totdat je een glad beslag hebt. Je zult wat klontjes in het beslag houden, dit is niet erg.

Zet vervolgens 15 cupcakevormpjes op een bakplaat en vul deze allemaal met een dun laagje beslag, leg vervolgens in ieder vormpje 1 framboos. Vul de vormpjes vervolgens met het overgebleven beslag en plaats ze in de voorverwarmde oven. Bak de cakejes in 20 minuten gaar.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*