Home » Appel pakketjes met vanilleijs
warme appel met ijs

Appel pakketjes met vanilleijs

Ben je van plan te barbecueën en zoek je nog een origineel, maar toch simpel dessert? Dan is dit een ideaal recept voor jou! In plaats van de barbecue kan je natuurlijk ook gewoon de oven gebruiken. Deze appel pakketjes met ijs zal iedereen lekker vinden en je hebt er weinig voor nodig.

HelloFresh korting

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 3 grote appels (bijv. Jonagold)
  • aluminiumfolie
  • 2 tl kaneel
  • 3 el suiker
  • 50 gram krenten
  • 4 bolletjes vanille-ijs

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je barbecue goed heet is, zorg hiervoor. Als je gebruik wil maken van de oven (dit gerecht is bijvoorbeeld ook heerlijk als warm nagerecht in de winter en dan ga je natuurlijk geen barbecue buiten zetten) verwarm je dezen voor op 180 graden.

Pak hierna een grote schaal en begin met het snijden van de appels. Verwijder de klokhuizen en snijdt de appel in blokjes. Leg de appelstukjes in de schaal en meng dit met de kaneel, suiker en krenten. Bij krenten wordt vaak gezegd dat je ze eerst moet wellen, dat is hier niet nodig. Scheur daarna 4 gelijke stukken aluminium-folie van de rol en schep op ieder stuk een gelijke hoeveelheid van het appel-kaneel mengsel. Vouw de pakketjes dicht en leg deze op de barbecue (wanneer je een kolenbarbecue hebt kan je ze het beste tussen de kolen leggen).

Laat de pakketjes ongeveer 10 tot 15 minuten op de barbecue liggen (of in de oven) en haal ze er hierna voorzichtig uit. Laat ze kort afkoelen en schep in de tussentijd vast 4 bolletjes vanille ijs op de borden. Leg er daarna een appelpakketje bij en vouw deze voorzichtig open. Eet smakelijk!

One Comment

  1. Francisca Van der Linden

    Zeker een aan rader!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*