Home » Recepten » Herfst » Spaghettipompoen met pittige chorizosaus
spagehettipompoen met pittige chorizosaus

Spaghettipompoen met pittige chorizosaus

Een steeds belangrijker onderdeel van het dieet van veel mensen is het schrappen van gluten, of het minderen in koolhydraten. Beiden zijn aanwezig in spaghetti. Om toch een lekkere spaghetti te kunnen eten zijn er veel alternatieve recepten. Zo zijn er glutenvrije pasta’s, begint zeewier steeds meer aan populariteit te winnen en zijn er natuurlijk groentevarianten als courgette. Spaghettipompoen, beschreven op onze pagina over pompoen, kun je ook heel goed als alternatief gebruiken! Het heeft een de textuur van gekookte wortel, maar smaakt iets meer bitter en zoeter. We kozen ervoor om bij de spaghettipompoen een pittige pastasaus te gebruiken, omdat de spaghettipompoen zelf niet heel veel smaak afgeeft (net als gewone pasta eigenlijk). Je kunt ook een andere pastasaus erbij serveren.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 spaghettipompoen
  • 800 gr passata
  • water
  • 1 ui
  • 90 gram chorizo
  • 1 winterpeen
  • 200 gram champignons
  • 1 rode peper
  • 3 tl basilicum
  • 1 tl tijm
  • 2 tl oregano

De spaghettipompoen heeft wat tijd nodig om goed gaar te worden. Je hebt 1 pompoen nodig voor 4 personen. Begin met het doorsnijden van de pompoen. Verwijder de zaadlijsten en leg de pompoen met de doorgesneden kant naar beneden in een braadslee met een centimeter water. Bak dit 50 minuten 0p 170 ºC. Snijd ondertussen de ui fijn en de winterpeen en chorizo in kleine blokjes. De rode peper mag ook fijngesneden worden. De champignons snijd je in reepjes. Begin met het warmen van de pan. Je hoeft geen olie te gebruiken, de chorizo laat genoeg olie los om in te bakken. Fruit de ui ongeveer 4 minuten, samen met de chorizo en rode peper aan. Voeg de winterpeen, champignons en kruiden toe. Laat dit 1 minuten meebakken en voeg vervolgens de passata en eventueel water toe. Laat dit nog een half uur pruttelen, of tot de pompoen klaar is.

Als de pompoen lang genoeg in de oven heeft gestaan haal je deze eruit en giet je het water weg. Schraap met een vork in de binnenkant van de pompoen. Je krijgt nu de iconische spaghettislierten uit de pompoen. Schraap beide helften leeg en serveer direct met de pittige chorizosaus!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*