Home » Marmercake
Marmercake

Marmercake

Een marmercake is een smaakvolle cake met twee kleuren, vaak door elkaar gemengd. De combinatie vanille en chocolade is in deze cake ook echt een winnaar!

HelloFresh korting

Ingrediënten (voor 1 cake)

  • 200 gr suiker
  • 200 gr zachte boter
  • 200 gr bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el cacaopoeder
  • 4 eieren

Zorg dat de boter goed op kamertemperatuur is. Dat zorgt ervoor dat de boter beter bewerkbaar is. Mengt een stuk fijner! Je kunt de marmercake maken met een mixer, of gewoon met de hand. Dat laatste kan wel wat zwaar worden door het deeg, wat zeker het laatste stuk dik kan zijn. Smeer de bakvorm in met boter en strooi wat paneermeel op de boter. Dit zorgt ervoor dat cake zo los komt!

Verwarm de oven voor op 170ºC. Meng de suiker, vanillesuiker en boter goed door elkaar. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Als dat gemengd is kun je de bloem toevoegen. Roer alles goed door elkaar totdat je een beetje plakkerig deeg hebt. Haal 2/3 uit de kom en leg dit in het bakblik. Voeg bij de overgebleven 1/3 de eetlepels cacaopoeder en meng dit er goed door. Leg het cacaodeeg op het ander deeg en meng ze licht door elkaar met een mes. Dek de cake af met aluminiumfolie en zet voor 40-45 minuten in de oven. Daarna; enjoy!

Tip: de combinatie van deze cake met vers fruit en slagroom is heerlijk! Maak dan liefst gebruik van wat zuurder fruit, zoals: de verschillende rode bessen. Dit, omdat het zoete van de cake goed contrasteert met het zure van het fruit.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*