Home » Hamburger met rode bietjes
hamburger met rode biet

Hamburger met rode bietjes

Hamburgers zijn natuurlijk altijd heerlijk comford food. In plaats van een bakje burgers uit de supermarkt te halen maakten wij ze dit keer zelf, kost iets meer tijd maar dan heb je ook wat!. Het recept van vandaag hamburger met rode bietjes. We maakten bij de burgers een salade van rode bieten, die heerlijk is op je broodje, maar ook zeker voor ernaast. Lees mee voor het heerlijke recept.

HelloFresh korting

Ingrediënten (voor 4 personen)

Voor de burger:

 • 500 gram rundergehakt (gebruik bij voorkeur geen mager gehakt)
 • 1,5 tomaat
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 tl komijn
 • 2 takjes peterselie
 • 1 grote ui
 • 4 witte bolletjes (voor het echte hamburger effect, bolletjes met sesamzaad erop)

Voor de rode bieten salade:

 • 2 rode bieten
 • 1 eetlepel pompoenpitten
 • 40 gram feta
 • ongeveer 12 verse basilicumblaadjes
 • 2 tl olie
 • scheutje balsamicoazijn
 • handje veldsla (voor ernaast)

rode bieten saladeWanneer je verse rode bieten gebruikt kan je het beste eerst beginnen met de salade. Natuurlijk kan je ook in de supermarkt voorgekookte rode bieten kopen, dit bespaart een hoop tijd, maar is wel iets minder lekker. Wanneer je verse rode bieten gebruikt, let dan wel op, het kost nogal wat tijd om ze te koken. Afhankelijk van de grootte van de bieten die je gebruikt kost het tussen 3 kwartier en een uur en een kwartier om ze gaar te koken. Was de bieten eerst goed af (er kan nog wat zand op de schil zitten) en leg ze vervolgens in een pan met water. Breng het water (met wat zout erin) aan de kook en zet het vuur daarna laag. Met een vork kan je erin prikken om te voelen of de bieten van binnen helemaal gaar zijn. Als dat zo is giet je de pan voorzichtig af en zet je hem vol koud water, zodat de bieten af kunnen koelen. Als ze hanteerbaar zijn kan je beginnen ze te schillen. Als het goed is moet dit heel gemakkelijk gaan, door het koken is het vel redelijk los komen te zitten en kan je het er zo af trekken.

Snijd de bietjes vervolgens in kleine blokjes en doe deze in een schaal. Pak de basilicumblaadjes en scheur deze boven de schaal in stukjes, snijd ook de feta in kleine blokjes en voeg dit bij de salade. Rooster vervolgens de pompoenpitten in een droge koekenpan, dit duurt een paar minuutjes, als je een van de pompoenpitjes hoort poffen zijn ze gaar. Doe ook deze in de schaal en voeg wat zout en peper naar smaak toe. Giet vervolgens de olie en balsamicoazijn erbij en roer het geheel goed door elkaar. Zet de salade koud weg.

Hamburgers maken

hamburger makenNu is het tijd om te beginnen met de hamburgers. Snijd hiervoor allereerst de tomaat en knoflook fijn. Voeg dit vervolgens in een schaal samen met het gehakt de komijn en de fijngehakte peterselie. Meng het goed door elkaar en kneed het vervolgens tot een grote bal. Vorm hier vervolgens 4 kleinere balletjes van en druk deze voorzichtig plat. Als je ze niet gelijk wil bakken, kan je ze nog even laten rusten in de koelkast. Snijd de ui vervolgens in halve ringen en houd dit even apart.

Verwarm de koekenpan met een scheutje olie op hoog vuur. Leg hier vervolgens de 4 hamburgers in en bak deze, tussendoor kerend, in ongeveer een kwartier gaar. Voeg de laatste 5 minuten van de tijd de ui toe. Gebakken uitjes zijn heerlijk voor bovenop de hamburger.

Het laatste wat nog moet gebeuren is het roosteren van de broodjes. Snijd deze door midden en rooster ze (met de doorgesneden kant naar beneden) in een droge koekenpan. Serveer de hamburgers op de broodjes, met bovenop de hamburger de gebakken uitjes en een beetje rode bieten salade. Ernaast kan je nog wat veldsla serveren. Eet smakelijk!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*