Home » Recepten » Herfst » Spaghetti meatballs
spaghetti meatballs

Spaghetti meatballs

Een echte Italiaanse klassieker, spaghetti meatballs! Het is, zoals veel Italiaanse recepten, simpel om te maken en super smaakvol. Wij hebben de meatballs in een tajine gebakken, maar een pan met dikke bodem kan natuurlijk ook. Voor dit recept hebben we gekozen voor de combinatie van varkensworstjes en mager rundergehakt. Je kunt hier makkelijk mee variëren. De worstjes kun je bijvoorbeeld vervangen door gekruide lamsworstjes. Gebruik voor de gehaktballen wel verse Parmazaanse kaas, dat geeft veel meer smaak dan uit een zakje! De verwachte kooktijd is 30 minuten.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 worsten (varkensvlees)
  • 250 gr mager rundergehakt
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 1.5 el broodkruimels
  • klein bosje peterselie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gr passata
  • 1 el cherryazijn
  • 1 el suiker
  • handjevol blaadjes basilicum
  • 350 gr spaghetti

Spaghetti Meatballs bereiden

Ontvel de worstjes door een snede in het uiteinde van het worstje te maken en het vlees eruit te knijpen. Meng dit samen met de rundergehakt zodat het goed verdeeld is. Voeg daarna in een kom het vlees met de geraspte kaas, ei, gesnipperde ui, broodkruimels en fijngesneden peterselie samen. Meng dit goed door elkaar. Draai daarna meatballs ter grootte van een walnoot. De meatballs zullen in de pan nog iets kleiner worden. Zet een pan met dikke bodem op het vuur en bak de meatballs rondom bruin in een beetje olie of boter. Bereid ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg in een andere pan de passata, cherryazijn, suiker, gesnipperde knoflook en basilicum samen en breng dit aan de kook. Laat dit nog een paar minuten door-pruttelen op laag vuur als het kookt en zet vervolgens het vuur uit. Als de gehaktballen gaar zijn voeg je de tomatensaus toe en laat je dit nog 2 minuten pruttelen. Serveer met wat versgeraspte Parmezaanse kaas.

Comments are closed.