Home » Recepten » Aziatische recepten » Oosterse pangasius
oosterse pangasiusfilet

Oosterse pangasius

Een visje op z’n tijd is heerlijk. Zoals je weet zijn we dol op Aziatische gerechten, met name pittig eten is heerlijk! Deze pangasiusfilet is lekker kruidig en smelt bijna in je mond.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 pangasiusfilets
  • 6 el sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 3/4 rode peper
  • 6 el bruine basterdsuiker
  • 1 ui
  • 1 grote paksoi
  • 2 cm verse gember
  • 350 gr basmatirijst
  • 2 tl sesamzaadjes (voor eroverheen)

Kook de rijst volgens de verpakking. Maak een saus van de sojasaus, gesnipperde knoflook, fijngesneden rode peper en de suiker. Fruit ook los de ui aan in de pan en voeg deze bij de saus, roer deze vervolgens goed door. Snijd de paksoi in reepjes van ongeveer een centimeter. Je kunt ook het groen meekoken! Rasp de gember. Warm in een pan met een dikke bodem een klontje boter op. Leg de vis in de pan en voeg de saus, inclusief de ui, toe, verdeel dit goed over de pangasiusfilets. Laat dit 10 minuten afgedekt staan op middellaag vuur. Warm ondertussen een wok op en wok de paksoi met gember 5 minuten, of totdat het groen geslonken is. Serveer de vis met sesamzaadjes.

One Comment

  1. Trijnie

    Wat een super lekker visje ( niet één maar twee ) is dit zeg hmmmm het smelt echt in je mond !! Dit is een blijvertje !

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*