Wij zijn op vakantie. Dat betekent een heleboel leuke dingen doen, relaxen en het liefst laat en lang eten. Doordat we vandaag veel hebben gelopen en gefietst hebben we een lekkere trek gekregen. En wat maak je dan? Inderdaad, lekkere pasta. Vandaag hebben we de BBQ aangeslingerd, onze groenten gegrild en verwerkt tot een heerlijke macaroni met gegrilde groenten. Wat hebben we hier voor nodig;
Ingrediënten (voor 4 personen)
Bereiden
Zoals gezegd hebben wij de groenten gegrild op de BBQ, als je dit gerecht in de winter wilt maken (of geen tijd hebt om de BBQ aan te steken) kun je het natuurlijk ook in de oven grillen. Het grillen van de groenten duurt het langst, daar beginnen we dus ook mee. Snijd de courgette in tweeën (door het midden) en snijd beide helften in repen. Snijd ook de winterpenen in tweeën en daarna in vieren in de lengte. Bij de paprika verwijder je de zaadlijsten en snijd vervolgens de paprika in dikke repen. De ui mag door het midden. Meng de groenten in een schaal en voeg de basilicum, tijm, oregano, fijngesnipperde knoflook en olijfolie toe. Meng dit goed. Grill vervolgens de groenten totdat ze een bruine kleur hebben. De paprika mag een zwart vel hebben. Dit vel kan je er na het grillen gemakkelijk vanaf halen. Lukt dat nog niet, dan mag hij nog wat langer op het vuur. Als je de groenten in de oven bereid; verwarm de oven voor op 240ºC (of zo heet mogelijk), rooster 30 minuten lang. Keer de groenten halverwege. Ondertussen kun je natuurlijk de macaroni alvast klaar maken. Als de groenten klaar zijn snijd je deze in blokjes (winterpeen) en reepjes (paprika en courgette) en doe je deze in een pan met dikke bodem. Voeg hieraan de passata toe en laat warm worden, voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe. Je bent nu klaar om te smullen van de macaroni met gegrilde groenten!