Home » Recepten » Aziatische recepten » Pittige sesambiefstuk
Pittige sesambiefstuk

Pittige sesambiefstuk

Jamjam, ik ben dol op wokken. Vooral in combinatie met rode peper en biefstuk. In dit gerecht hebben we dat gecombineerd tot pittige sesambiefstuk met witte rijst. Dit gerecht zal iedereen aan tafel stil krijgen. Laten we maar gauw beginnen.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 gr biefstuk
  • 1,5 el sesamzaad
  • 125 ml runderbouillon
  • 2 el sojasaus
  • 2 el verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl maïzena
  • 1 rode peper
  • 3 el sesamolie
  • 1 broccoli
  • 1 paprika
  • 350 gr witte rijst

Bereiden

Begin met het koken van de rijst zoals je dat normaal ook doet. Het wokken gebeurt in een aantal stappen. Maak allereerst de saus. Snijd hiervoor de rode peper in dunne ringetjes. Pak daarna een kommetje en rasp de gember hierboven, vermeng dit met de bouillon, sojasaus, knoflook, maïzena en de helft van de rode peper en zet dit even weg. Snij daarna de paprika en broccoli in kleine stukjes en de biefstuk in reepjes. Meng 1 el sesamzaadjes met de biefstukstukjes. Zet ondertussen de wok op hoog vuur. Wok de biefstuk in de helft van de sesamolie 2 à 3 minuten en haal deze er vervolgens weer uit, zet opzij. Zorg ervoor dat de sesamzaadjes uit de wok zijn. Voeg nogmaals olie toe en daarna de rest van de rode peper, broccoli en paprika. Wok ook dit 2 à 3 minuten, voeg vervolgens de saus die je eerder hebt gemaakt toe. Laat de saus warm worden en dek de wok af met een deksel. Laat het geheel 2 minuten staan en voeg vervolgens weer de biefstuk toe. Wok dit nog een minuutje mee en je bent klaar om de pittige sesambiefstuk reepjes te serveren, doe dit met de rijst.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*