Home » Recepten » Herfst » Pasta pesto met spekjes
pasta pesto met spekjes

Pasta pesto met spekjes

Iedereen kent de welbekende pasta pesto wel, maar de meeste maken dit met kip. Deze keer lees je hoe het ook anders kan. Pasta pesto met spekjes! Een heerlijke pasta pesto, die ook nog eens heel snel klaar is. In het gerecht zit brie verwerkt, wat zorgt voor wat diepte aan het gerecht, door de sterke smaak van brie.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 75 gram pesto (of uit een potje)
  • 250 gram spekjes
  • 1 ui
  • handjevol cherrytomaten
  • 1 paprika
  • 100 gram sperziebonen
  • 350 gram pasta naar keuze
  • 125 gram brie

Kook allereerst de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking ‘al dente’ gaar. Snipper in de tussentijd de ui, snijd de tomaten in vieren, de paprika in blokjes en de sperziebonen in stukjes van ongeveer 2 cm. Verwarm een grote braadpan en bak hierin de spekjes totdat ze goed bruin zijn geworden. De spekjes zorgen voor een rijke rook-achtige smaak aan je gerecht. Voeg vervolgens de ui, paprika en sperziebonen toe aan het geheel en laat dit al roerende in ongeveer 10 minuten gaar worden. Snijd in de tussentijd de brie in kleine blokjes. Voeg als alles  gaar is geworden de brie en de cherrytomaten toe samen met de pesto en roer alles nog en paar keer goed door elkaar totdat het goed warm geworden is. Nu is je gerecht klaar om op te dienen, serveer op de pasta, of roer deze vast door de saus heen vooraf aan het serveren. Eet smakelijk!

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*