Home » Fusilli met champignons en rauwe ham
pasta met rauwe ham

Fusilli met champignons en rauwe ham

Wanneer je op vakantie bent is een goede tip altijd om even een boekenzaak binnen te lopen en te kijken naar de kookboeken. Natuurlijk zijn er ook in Nederland veel kookboeken te koop (waaronder veel geïnspireerd op andere landen), maar toch zal je zien dat als je in het land zelf een kookboek open slaat je weer heel andere dingen ziet. Leuk om nieuwe inspiratie op te doen! Afgelopen zomer waren wij op vakantie in Italië, waar ik een mooi kookboek vol Italiaanse pasta-gerechten kocht. Dit gerecht is geïnspireerd op een recept uit dat kookboek. Ik maakte Fusilli met champignons en rauwe ham!

HelloFresh korting

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 300 gram volkoren fusilli (of een andere pastasoort naar keuze)
  • 150 gram rauwe ham (gewoon te vinden in de supermarkt, bij de vleeswaren voor op brood)
  • 200 gram champignons
  • 100 gram rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 120 ml tomatenpuree
  • 20 gram (liefst verse) peterselie
  • 200 gram crème fraîche

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking ‘al dente' gaar. Snijd in de tussentijd de champignons in plakjes en snipper de knoflook, hak de peterselie fijn. Leg dit even apart. Begin vervolgens met het snijden van de rauwe ham. Haal de plakjes uit de verpakking en snijd ze in dunne reepjes van een centimeter of 3-5 lang. Snijd ook de rucola in kleine stukjes, maar houd wat blaadjes over als garnering.

Nu beginnen we met het echte koken, verwarm een grote pan (bijv. een wok) met wat olijfolie. Fruit hier de knoflook in aan samen met de champignons en de peterselie. Roer goed en voeg wat zout en peper naar smaak toe. Doe na ongeveer 2 minuten de rauwe ham in de pan en laat dit al roerende even mee pruttelen, zodat het goed de smaak af kan geven. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat het geheel ongeveer 5 minuten staan. Voeg vervolgens de crème fraîche toe en roer dit goed door de saus heen. Voeg vervolgens de gekookte fusilli en de rucola toe, roer het geheel een paar keer goed door, zodat de saus goed over de pasta verdeelt wordt en dan is je heerlijke Italiaanse pastagerecht al klaar. Garneer met de overgebleven rucola blaadjes en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas, eet smakelijk!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*