Home » Recepten » Aziatische recepten » Gewokte kalkoen met teriyaki
Gewokte kalkoen met teriyaki

Gewokte kalkoen met teriyaki

Wij zijn gek op wokken. Het is snel, lekker, voedzaam en het is natuurlijk heel smaakvol. Deze gewokte kalkoen met teriyaki is daarop geen uitzondering. Voor dit gerecht hebben we zelf teriyaki gemaakt. Uiteraard kun je ook teriyaki kopen.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 kalkoenfilets (400 gr)
  • 150 ml teriyaki
  • 1 el sesamzaad
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gr (het liefst eier)noedels
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 200 gr sugar snaps
  • 2 lente-uien
  • 1 tl chilivlokken

Bereiden

Als je zelf de teriyaki maakt, begin daar dan mee. Kook voordat je begint met wokken de sugar snaps ongeveer 3 minuten. Snijd de kalkoenfilets in blokjes van een centimeter en laat deze marineren in de helft van de teriyaki. Snijd vervolgens de champignons in reepjes, de ui in halve ringen en de knoflook snipper je. Zet ook alvast de noedels op, kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking, meest zijn noedels in een paar minuten al gaar. Nu alles gesneden is kun je de wok heet laten worden. Begin met het toevoegen van een beetje olie aan de wok. Wok daarna de kalkoenfilets met de sesamzaad totdat de kalkoen gaar is. Dat zal ongeveer 6 – 8 minuten duren. Haal deze er vervolgens uit en verpak ze in aluminiumfolie zodat ze warm blijven. Doe vervolgens nog een beetje olie in de wok en wok de ui met de knoflook een minuut. Voeg vervolgens de chilivlokken, kastanjechampignons en sugar snaps toe. Wok dit nog 3 minuten en blus dit af met de resterende teriyaki. Snijd de lente-ui in grote ringen en serveer deze ernaast, zodat men deze aan tafel op het bord kan strooien. Giet de noedels af en serveer deze met de noedels en de kalkoen. Eet smakelijk!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*