Home » Recepten » Italiaanse recepten » Lasagne met tomatensaus en mozzarella

Lasagne met tomatensaus en mozzarella

Lasagne, een heerlijk Italiaans recept wat bij iedereen wel bekend is, maar hoe vaak eten we het niet met saus uit een pakje of gewoon kant en klare lasagne uit de oven? Het is veel leuker het zelf te maken én het geeft  veel meer voldoening. Lees hier hoe je dit doet!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram gehakt
  • 700 gram tomatenpuree
  • ongeveer 6 wortels
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gram geraspte kaaslasagne1
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 lasagnebladen
  • 150 gram champignons
  • 1/2 paprika
  • Scheutje rode wijn
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 laurierblad
  • 425 ml melk
  • 50 gram boter (en een beetje om de ovenschaal mee in te vetten)
  • 50 gram bloem
  • 1 tl nootmuskaat

Allereerst wordt de saus gemaakt. Begin met het snijden van de ui in halve ringen, het snipperen van de knoflook en het in blokjes snijden van de paprika en de wortels, snij de champignons in plakken. Houdt de ui en knoflook apart. Verwarm wanneer je klaar bent een grote braadpan met een scheutje olijfolie, doe hier de Provençaalse kruiden en de gedroogde basilicum bij. Fruit hierin de ui met de knoflook totdat deze glazig zijn. Voeg daarna de gehakt erbij en wacht tot dit goed bruin is, roer regelmatig. Voeg daarna de groenten bij het gehakt en laat dit ongeveer 2 minuten mee braden. Voeg hierna de rode wijn de tomatenpuree en het laurierblad erbij, zet het vuur laag en laat alles nog een tijd pruttelen, hoe langer hoe lekkerder de saus wordt, maar een minuut of 10 is ook genoeg.

Begin in de tussentijd met het maken van de bechamelsaus en verwarm de oven voor op 180 graden. Voor het maken van de bechamelsaus  smelt je eerst de boter in een klein steelpannetje, wanneer alles gesmolten is voeg je de melk erbij en roer je de bloem erdoor. Blijf in de pan roeren totdat een dikke saus ontstaat, roer hier de nootmuskaat doorheen en zet de pan af.

Vet hierna de ovenschaal in met boter en doe hier laag voor laag de lasagne in. Haal het laurierblad uit de saus voordat je deze in de schaal schept. Eerst een laag pastasaus, daaroverheen een laag bechamelsaus, daaroverheen een laag lasagne bladen. De bladen hoef je niet eerst te koken, dit gebeurt vanzelf in de oven, doordat de saus nat is. Eindig met een laag pasta met bechamelsaus en strooi hier de kaas overheen. Snij als laatst de mozzarella in plakken en leg deze over de kaas heen. Dek de schaal af (bijvoorbeeld met aluminiumfolie) en zet deze gedurende een half uur in de oven. Haal daarna de deksel van de schaal en laat de lasagne nog 5 minuten staan voor een mooi bruin laagje kaas. Eet smakelijk!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*