Een super simpele, maar overheerlijke paprikasoep. Door de tijm krijgt de paprikasoep een extra dimensie. De groentebouillon die verwerkt is in de soep kun je ook zelf maken. Een bouillonblokje kan ook voldoen.
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiden
Voor het bereiden van de paprikasoep met tijm begin je met het opwarmen van de olijfolie. Als deze op temperatuur is fruit je de kruiden (in dit geval de ui en rode peper) 10 minuten aan. Als de smaken vrij zijn gekomen voeg je de tijm, karwijzaad en knoflook toe. Laat deze een paar minuten meebakken totdat je de tijm en karwijzaad goed ruikt. Voeg vervolgens de paprika toe en laat met de deksel erop 10 minuten staan. Roer regelmatig om zodat het niet aanbrandt. Na 10 minuten kun je de groentebouillon toevoegen. Laat dit nog 15 minuten koken. Ga er met een staafmixer doorheen totdat alle stukjes eruit zijn en de soep glad is.
*tip: serveer met een klein beetje kookroom en geroosterd brood om er een heerlijke maaltijd van te maken!
Bron: Jamie Magazine