Wij zijn gek op pastarecepten. Je kunt er zo veel kanten mee op, het is vaak snel klaar en smaakt eigenlijk altijd goed! Dit pastarecept is geen uitzondering op de regel. De ingrediënten die we hier hebben gebruikt zou je ook gemakkelijk kunnen vervangen door iets anders. Zo hebben wij eerder pasta met venkel en zalmsnippers gemaakt.
Ingrediënten voor 4 personen
- 350 gr pasta naar keuze
- 250 gr crème fraîche
- 2 preien
- 250 gr kastanjechampignons
- 250 gr gerookte spekjes
- 2 tl dille
Zet een koekenpan op het vuur en bak de spekjes (zonder boter of olie) totdat ze bruin worden. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, je kunt elke pastasoort naar keuze gebruiken. Snijd vervolgens de champignons en prei klein. Als de spekjes bruin beginnen te worden voeg je de champignons en prei toe. Bak dit 5 minuten mee totdat de champignons gebakken zijn. Voeg de crème fraîche en dille toe. Breng op smaak met peper en zout naar smaak. Let op, de spekjes zijn al vrij zout van zichzelf. Proef de saus. Voor wat extra smaak kun je nog wat chilivlokken, Parmezaanse kaas en/of citroen toevoegen, ook een scheutje witte wijn is een lekkere toevoeging!