Beenham, persoonlijk een van mijn favoriete stukjes vlees. De bereiding duurt wat langer, maar dan heb je wel een heerlijk stukje vlees. Lekker met aardappelen en groente naar keuze, een heerlijke stamppot en wat je over hebt de volgende dag op brood. Wij braadde de beenham in een heerlijk honing mosterd sausje, waardoor hij net wat pittiger en daarnaast zoeter wordt.
Ingrediënten voor 2 personen
Om te zorgen dat de beenham heerlijk sappig blijft tijdens de bereiding heb ik ervoor gekozen deze eerst te koken in bouillon. Op deze manier droogt de beenham niet uit en krijgt hij meteen wat meer smaak. Breng in een pan zo veel groentebouillon aan de kook dat de beenham onder komt te liggen. Voeg de blaadjes salie en oregano toe en leg de beenham in de bouillon. Laat dit zo'n drie kwartier tot een uur zachtjes koken en haal vervolgens de beenham uit de pan. De bouillon heb je niet meer nodig, bewaar er zo'n 100 ml van.
Meng de honing met de mosterdzaadjes en de mosterd en smeer hiermee de beenham goed rondom in. Pak vervolgens een braadpan en smelt hierin wat boter of gebruik olie. Leg de beenham in de pan en braad hem aan alle kanten goed aan. Zet vervolgens het vuur laag, voeg de overgebleven groentebouillon toe en braad de beenham nog zo'n twintig minuten.
Makkelijk