Aubergine is een geweldige groente die heerlijk is om te bakken, grillen of frituren. Vandaag maken we er een curry mee. Aubergine neemt de smaken van de curry heerlijk op, waardoor je een zeer fijn gerecht krijgt. Het is heerlijk om het een beetje pittig te maken en op een warme dag te eten! De auberginecurry maak je als volgt.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 teentjes knoflook
- 2 sjalotten
- 2 gedroogde rode chilipepers
- 3 el kerriepoeder
- 1 el garnalenpasta (of vissaus)
- 1 el (palm)suiker
- 2 aubergines
- 6 kerrieblaadjes
- 400 ml kokosmelk
- 400 ml groentebouillon
- Handje vol Thaise basilicum (heel belangrijk!)
- 350 gr jasmijnrijst
De Thaise basilicum heeft een anijsachtige smaak en lijkt qua smaak niet op de bekende basilicum. Het geeft dit gerecht net dat beetje extra's. Mocht je er niet gemakkelijk aan kunnen komen zou je ook een eetlepel venkelzaadjes toevoegen.
Snijd de sjalotten, chilipeper en knoflook fijn. Snijd de aubergines in blokjes van ongeveer 1,5 cm.
Verhit olie in een wok en bak de knoflook, sjalotten en chilipeper ongeveer 2 minuten. Roer vervolgens de kerriepoeder, garnalenpasta (of vissaus) en de (palm)suiker erdoor. Bak nogmaals 2 minuten.
Voeg de aubergines en kerrieblaadjes toe, samen met de kokosmelk en bouillon. Zet het vuur laag en stoof 20 minuten, of totdat de aubergine gaar is. Bereid ondertussen de rijst. Zet het vuur uit en laat dit een minuut of 5 afkoelen. Voeg de Thaise basilicum toe.
Serveer met de jasmijnrijst en limoen. Enjoy!