Soms heb je niet zo'n zin om te koken en wil je iets makkelijks en smaakvol op tafel zetten. Dit is zo'n gerecht waarbij je weinig nodig hebt en kunt gebruiken wat je (meestal) al in je koelkast / voorraadkast hebt liggen. Alleen de verse mango moet je natuurlijk wel in huis hebben! Als je liever zonder mango eet, omdat deze bijvoorbeeld niet in het seizoen is, kun je het gerecht nog wat zoeter maken door de verhouding sojasaus / chilisaus te veranderen. Nu is de verhouding 1 deel soja t.o.v. 2 delen chilisaus. Je kunt er mee spelen om 3 delen chilisaus te gebruiken. Het is allemaal aan jou! Wat hebben we hiervoor nodig?
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 stuks kipfilet
- 2 el sojasaus
- 4 el chilisaus
- 1 hele verse mango
- 0,5 komkommer
- 2 paprika's
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 300 gr rijst
- Extra water om de saus te verdunnen
Snijd de kipfilet in stukjes. Meng in een kommetje de sojasaus met de chilisaus en meng dit door elkaar. Voeg de stukjes kipfilet hieraan toe. Snijd de ui en komkommer in halve ringen, de knoflook fijn en de mango en de paprika in blokjes. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Fruit in een braadpan de ui en knoflook totdat deze glazig begint te worden. Laat dit niet te bruin worden, de zachte ui gaat goed bij de zoetheid van dit gerecht. Voeg de kipfilet met de marinade toe en bak de kip aan. Als de marinade begint op te drogen voeg je wat extra water toe. Dit moet een paar keer tijdens het koken (laat de kip niet zwemmen). Voeg de paprika toe en laat dit met een deksel op de pan 5 a 10 minuutjes bakken. Kijk tussendoor of er nog extra water bij moet. Na deze 5 a 10 minuten bak je de mango en komkommer nog een paar minuutjes mee. Serveer met de witte rijst. Eet smakelijk!
Je kunt natuurlijk vrij combineren met groenten. Ik vind zelf de zoetere groenten het lekkerste in dit gerecht. Bijvoorbeeld wortel en paprika.