Kaneel en kip gaan heel goed samen! Daar zijn we wel achter gekomen. Tajine-gerechten zijn wel een van onze favoriete gerechten. Door de hoge temperatuur en vochtigheid blijft de kip super mals en gaart het goed van binnenuit. In de tajine gebruiken we dan ook bijna altijd kip aan het bot. Zo aan het einde van de week is de koelkast wat leger en maakten we een simpel gerecht maar twee hoofdingrediënten; kip en aubergine. De combinatie met het zoete van de kaneel en tomaten maakt het gerecht smaakvol en fris tegelijk! Heb je nog geen tajine? Bekijk onze gids voor de beste tajine.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 Kippenbouten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 stokje kaneel (of 1 tl poeder)
- 1 steranijs
- 1 blik gepelde tomaten
- 50 ml water
- 1 aubergine
Snijd de kippenbouten bij het verbindingsstuk tussen de poot en schouder, zodat de kip makkelijk in de tajine past. Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 centimeter. Zet de tajine op het vuur met een beetje olie of boter. Fruit de ui licht aan en voeg daarna de knoflook en kip toe. Bak de kip op de huid totdat deze bruin begint te worden. Voeg daarna de gepelde tomaten, water, kaneel en steranijs toe en laat dit afdekt totdat het kookt (een minuut of 2), zet het vuur daarna laag. Voeg de aubergine toe en laat dit nog eens 15 minuten staan. Wij aten het met patat, want dat kan altijd! Ook zou de combinatie met pasta goed werken. Als je het met pasta bereid kun je de kip het beste plukken nadat je deze gekookt hebt. Enjoy!