Home » Gestoomde zalm met spinazie en gebakken aardappelen
zalm stomen met tomaat, dille en citroen

Gestoomde zalm met spinazie en gebakken aardappelen

Stomen, een heerlijke en gezonde manier van bereiden, die helaas maar weinig mensen toepassen. En dat terwijl het eigenlijk helemaal niet moeilijk is! Dit keer maakten wij gestoomde zalm en serveerden dit met spinazie en gebakken aardappelen. Zalm en spinazie is natuurlijk echt een klassieke combinatie, maar daarom zeker niet minder lekker! Let wel, je hebt voor dit recept een stoommandje nodig, als je dit niet hebt zou je de zalm kunnen bakken in een pan.

HelloFresh korting

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de zalm

  • 4 even grote stukken zalmfilet
  • 1 tomaat
  • 1 citroen
  • 1,5 tl dille

Voor de spinazie en de aardappelen

  • 10 aardappelen
  • 750 gr spinazie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 75 ml kookroom
  • evt. 1 rode peper

Begin met de aardappels, want die duren het langst. Schil en kook de aardappelen totdat ze bijna gaar zijn (15-20 min). Was in de tussentijd vast de spinazie. Snipper de ui, knoflook en de rode peper. Giet de aardappelen vervolgens af en laat ze wat afkoelen, dit kan je versnellen door ze in koud water te leggen. Snijd ze vervolgens in plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Smelt wat boter in een koekenpan en bak hierin de aardappelen goudbruin. Keer regelmatig en bestrooi met zout naar smaak.

Zet een grote pan met water op het vuur en breng dit aan de kook (zorgt dat het stoommandje straks op deze pan past). Leg in het stoommandje alvast de zalmfilets, bestrooi deze met wat zout en peper naar smaak. Strooi vervolgens de dille eroverheen en leg op iedere filet eerst een schijfje tomaat en vervolgens een schijfje citroen. Pak een andere fruit hierin in een beetje olie de ui, knoflook en rode peper. Zet in de tussentijd het stoommandje met de zalm op de kokende pan met water en doe de deksel erop. Voeg vervolgens handje voor handje de spinazie toe aan het ui, knoflook mengsel. Laat het steeds een beetje slinken. Als alles mooi geslonken is voeg je de kookroom toe. Laat alles nog heel even pruttelen en dan is het klaar.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*