Home » Recepten » Kipsate met yoghurt marinade met gele rijst
gele rijst met kip

Kipsate met yoghurt marinade met gele rijst

Deze kipsaté met yoghurt marinade en gele rijst is subliem! Heerlijke frisse en geurige rijst met licht zoete kipsaté. We serveerden het met pindasaus. Het is een flinke lijst met ingrediënten, maar die heb je wel nodig om de marinade te maken! De pindasaus staat er niet bij, maar is zeker aan te raden!

Ingredienten (voor 4 personen)

  • 350 gr rijst
  • 1 tl kurkuma
  • 500 gr kipfilet
  • 300 ml yoghurt
  • 2 cm verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl garam masala (of kerriepoeder)
  • 1 el citroensap
  • 1 stengel citroengras
  • 1 wortel
  • 1 ui

Snijd allereerst de kip in stukjes, deze moet je minimaal een uur marineren. Hoe langer je de kip marineert, hoe lekkerder die wordt. Snijd voor de marinade de knoflook en gember fijn. Meng dit met de yoghurt, garam masala, paprikapoeder en citroensap. Snijd de kipfilet in blokjes en meng dit goed met de marinade. Laat dit minstens een uur afgedekt in de koelkast staan.

Kook de rijst volgens de verpakking samen met de kurkuma en de stengel citroengras. Kneus de citroengras eerst en leg er een knoop in om de smaken vrij te krijgen. Haal de kipstukjes uit de marinade en brak ze ongeveer 10 minuten totdat ze gaar zijn. Bak in een wok de ui en wortel 3 minuten. Voeg daarna de rijst toe en meng het goed door elkaar.

Comments are closed.