Home » Homemade pindasaus

Homemade pindasaus

Ik vind het heerlijk om te barbecueën en pindasaus hoort daar zeker bij, maar wel zelfgemaakte natuurlijk! Pindasaus is ook niet alleen lekker bij het barbecueën, op een stokbroodje of bij de kipsaté, maar is ook een goede combi met bijvoorbeeld nasi! Lees hier hoe je zelf heerlijke pindasaus kunt maken daarnaast geef ik je wat tips over hoe je de pindasaus naar smaak aan kunt passen.

HelloFresh korting

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 5 el pindakaas (liefst met stukjes pinda)
  • 150 ml water
  • 1/2 rode peper (of 1 tl sambal)
  • 1 el suiker
  • 2 el ketjap manis
  • 1/2 el citroensap

Begin met het snijden van de peper in dunne ringetjes. Pak daarna een pannetje, doe hier de fijngesneden peper in en voeg de rest van de ingrediënten toe. Zet het pannetje op het vuur en roer met een pollepel totdat je een glad mengsel krijgt. In het begin zal het er nog een beetje raar uitzien, alsof het niet goed mengt, maar binnen een paar minuten wordt het mengsel al roerende een gladde saus. Zo makkelijk is het!

Variaties

Wanneer je het leuk vind om je zelfgemaakte pindasaus nog wat specialer te maken kan je ervoor kiezen om te beginnen met het heel fijn snipperen van een klein uitje een teentje knoflook en 2 cm gember. Deze fruit je kort aan in een kleine koekenpan met een beetje olijfolie. Dit voeg je hierna bij de ingrediënten voor de basis-pindasaus voordat je deze op het vuur zet en gaat roeren.

Voor een wat meer Indonesische versie is het lekker om naast alle ingrediënten van de basispindasaus nog een scheutje kokosmelk, een theelepel komijn en een beetje laos toe te voegen. Ook hierbij is een uitje en wat knoflook gesnipperd erg lekker.

pindasaus

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*